Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Από την Washington Post ξεκινούν οι επαφές Σαμαρά στις ΗΠΑ

Από την Washington Post ξεκινούν οι επαφές Σαμαρά στις ΗΠΑ

Με επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας «Washington Post» και συνάντηση με το δημοσιογραφικό της επιτελείο στις 18:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι στραμμένο στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη (22:00 ώρα Ελλάδας) με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Με επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας «Washington Post» και συνάντηση με το δημοσιογραφικό της επιτελείο στις 18:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εν συνεχεία, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα και θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Αύριο, Πέμπτη, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κερι.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Με αφορμή την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ηΔΗΜΑΡζητεί από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τις επαφές του για «την άμεση προώθηση μιας λύσης πακέτο που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την καταστροφική πολιτική λιτότητας».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται:

«Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, με δεδομένη και την ισχυρή παρουσία των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, πρέπει να αξιοποιηθούν για την άμεση προώθηση μιας λύσης πακέτο που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την καταστροφική πολιτική λιτότητας. Βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής, πρέπει να είναι η σύνδεση του προγράμματος προσαρμογής με την ανάπτυξη και η αναδιάρθρωση του χρέους που θα το καταστήσει βιώσιμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο