Vodafone και Wind ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την συνεργασία τους
Για τα σχέδια συνεργασίας τους, τα οποία προβλέπουν κοινή χρήση των δικτύων 2G/3G στην περιφέρεια και σε περιορισμένες αστικές περιοχές, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind. Παρόντες ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.
Για τα σχέδια συνεργασίας τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind. Παρόντες ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.
Οι επικεφαλής της Vodafone και της Wind, Ζαρκαλής και Περσιάνης, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συμφωνία για κοινή χρήση των δικτύων τους 2G/3G στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές.
Για την υλοποίηση της συμφωνίας θα δημιουργηθεί μάλιστα νέα εταιρεία και θα δημιουργηθούν πάνω από 650 νέες θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δύο εταιρείες εκτιμούν ότι το πρόγραμμα θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Στη νέα εταιρεία οι Vodafone και Wind θα είναι ισότιμοι μέτοχοι με 50% των μετοχών έκαστη. Το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.
Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, ενώ η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.
Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
«Σήμερα είχαμε ένα καλό νέο. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και άλλα καλά νέα και από άλλους συγγενείς ή άλλους χώρους» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί επισήμως η επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι έχει προκριθεί ο αγωγός TAP έναντι του Nabucco, που θα διέρχεται από την Ελλάδα.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι αν επιμείνουμε στο δρόμο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, μπορούμε να μπούμε στη φάση της συγκομιδής και πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.
«Η σημερινή συμφωνία αποτελεί παράδειγμα και για άλλες επενδύσεις, το επόμενο δάστημα» δήλωσε ο Ν. Μηταράκης.
«Αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία» τόνισαν στις δηλώσεις τους οι επικεφαλής των δύο εταιρειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442