Απελευθερώθηκαν επτά αιγύπτιοι αστυνομικοί που είχαν απαχθεί στο Σινά
Ελεύθεροι και καθ' οδόν προς το Κάιρο είναι οι επτά αιγύπτιοι αστυνομικοί που είχαν απαχθεί στη χερσόνησο του Σινά από ένοπλες ομάδες ισλαμιστών, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας. Η απελευθέρωση οδηγεί σε λήξη την πολυήμερη ένταση στην περιοχή για την απελευθέρωση των απαχθέντων, στην προσπάθεια για την οποία το Κάιρο είχε στείλει τανκ και ενισχύσεις.
Ελεύθεροι και καθ’ οδόν προς το Κάιρο είναι οι επτά αιγύπτιοι αστυνομικοί που είχαν απαχθεί στη χερσόνησο του Σινά από ένοπλες ομάδες ισλαμιστών, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας. Η απελευθέρωση οδηγεί σε λήξη την πολυήμερη ένταση στην περιοχή για την απελευθέρωση των απαχθέντων, στην προσπάθεια για την οποία το Κάιρο είχε στείλει τανκ και ενισχύσεις.
Οι απαχθέντες «επιστρέφουν στο Κάιρο χάρη στις προσπάθειες του αιγυπτιακού στρατού και σε συντονισμό με τους φυλάρχους και τις οικογένειες στη χερσόνησο του Σινά» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του στρατού Αχμέντ Αλί.
Στη χερσόνησο του Σινά δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια ένοπλες ομάδες, μακριά από τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας.
Η απαγωγή είχε εντείνει την οργή στον αιγυπτιακό πληθυσμό και είχε οδηγήσει σε σκληρή στάση τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε στείλει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή και επέμενε πως δεν θα διαπραγματευτεί με τους ενόπλους.
Ενδεικτικό της έντασης που επικρατούσε στην περιοχή είναι οι συγκρούσεις στρατιωτών με βεδουΐνους στην περιοχή που συμμετείχαν σε κηδεία, και τους οποίους πέρασαν για μέλη ενόπλων ομάδων.
Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ, οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι για την κηδεία σκορπίστηκαν αλλά ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν σε απάντηση -αρκετοί βεδουΐνοι κυκλοφορούν οπλισμένοι.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας