Αργοστόλι, Νηρέας Λαμίας, ΟΣΦΠ και Βουλιαγμένη στο Final Four
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του, αλλά και στην ιστορία του κεφαλονίτικου αθλητισμού, πανηγυρίζει ο Ναυτικός Ομιλος Αργοστολίου. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου επικράτησε 6-5 του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου πόλο (17-18 Μαΐου). Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο final four του κυπέλλου με δύσκολη νίκη (12-10) επί της Χίου στο Ιωνικό κολυμβητήριο. Ο Νηρέας Λαμίας, ομάδα της Α2, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο φάιναλ φορ αφού νίκησε 8-6 τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου. Η Βουλιαγμένη επικράτησε με 11-6 της Ηλιούπολης ,εκτός έδρας, και έγινε έτσι η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στο Φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του, αλλά και στην ιστορία του κεφαλονίτικου αθλητισμού, πανηγυρίζει ο Ναυτικός Ομιλος Αργοστολίου. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου επικράτησε 6-5 του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου πόλο (17-18 Μαΐου).
Ο προημιτελικός ήταν συγκλονιστικός, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Οι «πράσινοι» (που μένουν εκτός φάιναλ-φορ κυπέλλου για πρώτη φορά από το 2008) προηγήθηκαν 5-4 στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και πήραν τη νίκη, χάρη σε γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό ο Ευάγγελος Δουδέσης.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε αποβολή στην τελευταία επίθεσή του, ο Φάνης Κουντουδιός πήρε τάιμ άουτ, αλλά οι παίκτες του δεν αξιοποίησαν τον παίκτη παραπάνω και το ματς έληξε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους φίλους του ΝΟΑ.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 0-1, 3-1
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Ευ. Δουδέσης 2, Σαλάχας 2, Χαραλαμπόπουλος, Κατσιγιάννης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γ. Αφρουδάκης, Παπαδόγκωνας, Κουρλιάφτης, Χρ. Δερμιτζάκης, Κόχειλας
Πέρασε ο Ολυμπιακός
Συνεπής στο… ραντεβού του με το φάιναλ-φορ του κυπέλλου υδατοσφαίρισης θα είναι για ακόμη μία χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά στη Χίο από τον τοπικό ΝΟΧ, τελικά όμως πήραν τη νίκη με 12-10, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για την τετράδα, από την οποία δεν έχουν απουσιάσει ποτέ από το 1999, όταν καθιερώθηκε η διεξαγωγή της τελικής φάσης με αυτή τη μορφή.
Η νησιωτική ομάδα αποδείχθηκε σήμερα ιδιαίτερα αξιόμαχη και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως δύο διαδοχικά γκολ του Σχίζα επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν για πρώτη φορά (6-5), λίγο πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόπαλες 6-6 το ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επέβαλε την ανωτερότητά του και έφτασε στη νίκη, έστω κι αν τα δέκα γκολ που δέχθηκε συνιστούν τη χειρότερη αμυντική επίδοσή του στις εγχώριες διοργανώσεις της φετινής περιόδου.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 3-4, 1-2.
ΝΟ ΧΙΟΥ: Μιράλης 4, Θεοδωρόπουλος 2, Μιμίδης, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς Ι., Χατζηκυριακάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάγιαρακ 4, Μπλάνης 2, Ντόσκας 2, Μουρίκης 2, Σχίζας 2.
Έγραψε ιστορία ο Νηρέας Λαμίας
Ο Νηρέας Λαμίας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης.
Η ομάδα του Κώστα Λούδη, που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία, νίκησε 8-6 τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 8-3 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου απέναντι στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι απλά κατάφεραν να μειώσουν την έκταση της ήττας τους.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-1, 0-3.
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ: Χατζηθεοδώρου 2, Μονιούδης 2, Χατζής 2, Κοκκινάκης, Ι. Εμμανουηλίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αλβέρτης 2, Λ. Λύκαρης, Σάκιτς, Γ. Γαβαλάς, Καρακάσης.
Εύκολα η Βουλιαγμένη
Η Βουλιαγμένη επικράτησε με 11-6 της Ηλιούπολης ,εκτός έδρας, και έγινε έτσι η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στο Φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα οκτάλεπτα:1-4, 1-3, 2-4, 2-0
Ηλιούπολη (Νίκος Καραμάνης) : Κουλιεράκης 2, Λάζαρης 2, Κοντογιώργος, Αγγελίδης
ΝΟΒ (Τεό Λοράντος) : Χατζηδάκης 3, Αφρουδάκης 3, Μασμανίδης 2, Μυλωνάκης, Καρούντζος, Βλαχόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς





