Πτώση 15,7% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο
Πτώση της τάξεως του 15,7% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο (χωρίς τα καύσιμα), ενώ ο τζίρος τον ίδιο μήνα υποχώρησε κατά 15,7% επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ. Ενδεικτικό της εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων μειώθηκαν κατά 14,8%.
Πτώση της τάξεως του 15,7% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο (χωρίς τα καύσιμα), καθώς η καταναλωτική ζήτηση συνεχίζει να υποχωρεί, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης και της μείωσης των εισοδημάτων.
Ενδεικτικό της εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων μειώθηκαν κατά 14,8%.
Επιπλέον, μεγάλη ήταν η μείωση στις πωλήσεις επίπλων-ηλεκτρικών ειδών-οικιακού εξοπλισμού (18,1%), φαρμακευτικών-καλλυντικών (18,7%), καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων (19%) και βιβλίων-χαρτικών ειδών (7,7%).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ:
Ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών, χωρίς τα καύσιµα κατά το µήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση µε το δείκτη του Ιανουαρίου 2012, σηµείωσε µείωση 15,7%, έναντι µείωσης 9,3%, που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών, µε τα καύσιµα, κατά το µήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση µε το δείκτη
του Ιανουαρίου 2012, σηµείωσε µείωση 16,2%, έναντι µείωσης 8,8%, που σηµειώθηκε κατά την
αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο ∆είκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιµα, κατά το µήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση µε το δείκτη του
Ιανουαρίου 2012, σηµείωσε µείωση 15,7%, έναντι µείωσης 10,5%, που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο ∆είκτης Όγκου, µε τα καύσιµα, κατά το µήνα Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση µε το δείκτη του
Ιανουαρίου 2012, σηµείωσε µείωση 16,4%, έναντι µείωσης 10,6%, που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442