Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν συζητείται πλέον, δηλώνει ο Έβαλτ Νοβότνι
Στη διευκρίνιση ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι και ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν για την Ελλάδα ήταν οι καλύτερες δυνατές προχώρησε σήμερα ο ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλτ Νοβότνι. Μιλώντας σε αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως η συμβιβαστική λύση που επετεύχθη για το ελληνικό χρέος και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο νέου κουρέματος.
Στη διευκρίνιση ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι και ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν για την Ελλάδα ήταν οι καλύτερες δυνατές προχώρησε σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλτ Νοβότνι.
Μιλώντας σε αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως η συμβιβαστική λύση που επετεύχθη για το ελληνικό χρέος και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο νέου κουρέματος.
«Πιστεύω πως σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση, όπως είναι αυτή στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, αλλά πιθανότατα αυτή η λύση είναι καλύτερη από όλες τις εναλλακτικές. Το νέο κούρεμα του χρέους δεν είναι πλέον επί τάπητος» δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.