Περιορισμό των μέτρων του 2013 κάτω από τα 9 δισ. ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση
Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου συνεχίζονται, σε καθημερινή βάση, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει περιορισμό του δημοσιονομικού βάρους για το 2013 κάτω από τα 9 δισ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εκταμίευση της επόμενης δόσης συναρτάται από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την προώθηση των 89 «προαπαιτούμενων ενεργειών» έως τη Σύνοδο Κορυφής. Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας για το πακέτο των μέτρων και τις 89 προαπαιτούμενες ενέργειες που καλείται να προωθήσει η Ελλάδα ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συνάντηση θα γίνει στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση και η προσπάθεια εστιάζεται στο να έχει κλείσει το πακέτο έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να περιοριστεί το δημοσιονομικό βάρος για το 2013 κάτω από τα 9 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, έναντι των 7,8 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Παράλληλα, προσπαθεί να δοθεί το κύριο βάρος στην πρόσθετη περικοπή από το σύνολο των λειτουργικών δαπανών του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι τα φορολογικά έσοδα στο 9μηνο θα είναι κατώτερα των προσδοκιών, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφορίες. Υπολογίζεται ότι οι «απώλειες» ανέρχονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, τα οποία, πάντως, θα εγγραφούν, κατά πάσα πιθανότητα, στο 10μηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρία Βοσκοπούλου: Έρωτευμένη η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου; Τι λέει με ανάρτηση της
- Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουρτσεβέν
- Λάρισα: Σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμα του 95χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Συγκρούστηκε με δύο οχήματα
- Σαμπαλένκα: «Αν παίζαμε στα πέντε σετ θα είχα περισσότερα Grand Slam!» – Τι λένε οι υπόλοιπες
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΝΟ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική
- «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων»: Η παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο ΔΘΠ
- Μέση Ανατολή: Οι 6 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442