H Εκστρατεία του MEDASSET για τις επιπτώσεις των πλαστικών σκουπιδιών έγινε viral στο Facebook
Ανταπόκριση βρίσκει η εκστρατεία της MEDASSET για τις επιπτώσεις που έχει στη θαλάσσια ζωή η χρήση των πλαστικών σκουπιδιών. Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας,με ενημέρωση στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στα οχήματα Τραμ με την προβολή της εικόνας «Εσύ Καταλαβαίνεις τη Διαφορά. Η Χελώνα Όχι.»
Ανταπόκριση βρίσκει η εκστρατεία της Medasset για τις επιπτώσεις που έχει στη θαλάσσια ζωή η χρήση των πλαστικών σκουπιδιών. Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας,με ενημέρωση στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στα οχήματα Τραμ με την προβολή της εικόνας «Εσύ Καταλαβαίνεις τη Διαφορά. Η Χελώνα Όχι.» Η ίδια καταχώρηση κοινοποιήθηκε στη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook και σε μερικές ώρες έγινε viral.Μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Μέχρι σήμερα έχει κοινοποιηθεί από 26.674 άτομα στο Facebook, ενώ αιτήματα για τη χρήση της αφίσας έρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη :Καραϊβική (Πούερτο Ρίκο, Κόστα Ρίκα) Βραζιλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Αυστραλία, ΗΠΑ (Αλάσκα, Καλιφόρνια, κ.α) Ινδικό ωκεανό, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Μεξικό.Tα αιτήματα προήλθαν από ιδιώτες, Πανεπιστήμια, Ενυδρεία, Σχολεία, Καταδυτικά κέντρα, Δημόσιους φορείς, άλλες οργανώσεις, τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (ΙUCN).
Οι θαλάσσιες χελώνες, όπως ενημερώνει η περιβαλλοντική οργάνωση, μπερδεύουν συχνά τις πλαστικές σακούλες με την αγαπημένη τους τροφή, που είναι οι τσούχτρες.Τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς σκοτώνουν χιλιάδες χελώνες, θαλάσσια πουλιά και άλλα θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο.
Το MEDASSET παροτρύνει να υιοθετήσουμε συνήθειες που μειώνουν τη χρήση πλαστικού. Χρησιμοποιήστε τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σας, αποφεύγετε πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης, αναζητάτε προϊόντα και συσκευασίες φτιαγμένα από ανανεώσιμα υλικά, επιλέξτε προϊόντα με τη λιγότερη πλαστική συσκευασία και ανακυκλώστε ότι δεν μπορείτε να αρνηθείτε.
in.gr
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442