Την κατάπτωση των εγγυητικών της ΠΑΕ Πανιώνιος και ΠΑΕ ΟΦΗ για οφειλές αποφάσισε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Πανιώνιος θα πρέπει εντός 15 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή, καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό. Και αυτό επειδή η βαθμολογία της Super League δεν έχει επικυρωθεί από την 11η θέση και κάτω. Αντίθετα ο ΟΦΗ έχει οφειλές σε δύο εταιρείες και δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό αφού τερμάτισε πάνω από την 11η θέση.

Η ΕΕΑ δεν εξέτασε τους φακέλους της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που θα κάνει μετά την ολοκλήρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση το φάκελο του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Φαιζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ , αποφάσισε να του χορηγήσει άδεια για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των παρακάτω ΠΑΕ:

* ΟΦΗ για οφειλές προς τις ΑΕ «HOCHTIEF A.E» και » ADVAGO A.E «.

* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή DAVOR KUKEC.

* Της ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ για οφειλή προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών.

* Εξέτασε, αίτημα των ΠΑΕ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ για μελέτη των φακέλων τους και αποφάσισε:

Αναβάλλει κατά πλειοψηφία την εξέταση των αιτημάτων των δύο ΠΑΕ, για χρόνο μετά τη λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2011 -2012, οπότε και θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων, που θα μετάσχουν στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013, όπως ορίζονται από τη Super League και τη Football League.

Τέλος, έκρινε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτης Βελλής δικαιούται να μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των μετοχών του σε οποιονδήποτε τρίτο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ