Η γαλλική Κεντρική Τράπεζα αποκλείει «μετεκλογική επίθεση» των αγορών
Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο. Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.
Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο.
Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.
«Θα παλέψω με αποφασιστικότητα εναντίον οποιασδήποτε κερδοσκοπικής κίνησης στο γαλλικό χρέος εάν συνέβαινε, πράγμα το οποίο αποκλείω» απάντησε ο Νουαγέ σε σχετική ερώτηση.
«Είναι απαραίτητο η επόμενη κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την επιδίωξή της για μείωση του ελλείμματος» υπογράμμισε ο Νουαγιέ.
Ο Σαρκοζί έβαλε πρόσφατα στην προεκλογική συζήτηση τον θεωρητικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Γαλλία να βρεθεί άμεσος «στόχος» στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη -η κυριότερη απτή ένδειξη προς κάτι τέτοιο θεωρείται η γαλλική υποβάθμιση από την S&P στο ΑΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Σύλβια Δεληκούρα: «Έχω δει αδικία στη δουλειά, μίλησα και το πλήρωσα»
- Τρίκαλα: Στον ανακριτή σήμερα ο 86χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
- Χωρίς Νεϊμάρ η Βραζιλία στο φιλικό κόντρα στην Αίγυπτο
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442