Αύξηση τζίρου, μείωση νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο
Αύξηση 2,3% σημείωσε ο τζίρος των ελληνικών βιομηχανιών τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα το 2011 να έχει καταγραφεί άνοδος 6,9% σε μέσα επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 9,4% τον τελευταίο μήνα του 2011, ωστόσο στο σύνολο του έτους ήταν αυξημένες κατά 1,2%.
Αύξηση τζίρου με μείωση νέων παραγγελιών, παρατηρήθηκε στη βιομηχανία τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 2,3% τον Δεκέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2010, έναντι αύξησης 9,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2010 προς το 2009.
Αυτό οφείλεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων κατά 16,5% και
στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 2,1%.
Επίσης, οφείλεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 1,9% και στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 2,5%.
Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, παρουσίασε αύξηση 6,9% έναντι αύξησης 6% που σημειώθηκε στη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε μείωση 9,4% τον Δεκέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2010, έναντι μείωσης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2010 προς το 2009.
Η μείωση οφείλεται στη μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εγχώριας αγοράς κατά 30,2% και στην αύξηση του δείκτη νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς κατά 5,1%.
Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Ιανουαρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, παρουσίασε αύξηση 1,2% έναντι αύξησης 4,2% που σημειώθηκε στη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
- Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 78-90: Με εξαιρετικoύς Μέλβιν και Μουρ ο δικέφαλος (vids)
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά από αφυγραντήρα σε διαμέρισμα – Κάηκε ολοσχερώς
- Ζαχαριάδης: Σιωπή από τους εγχώριους τραμπιστές εντός και εκτός ΝΔ για τις ρατσιστικές αθλιότητες του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442