Κυβερνοχτυπήματα σε ελληνικούς κρατικούς δικτυακούς τόπους
Επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012, οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας, να ανακάμψουν αλλά να κατέβουν και πάλι. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα.
Επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012, οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας, να ανακάμψουν αλλά να κατέβουν και πάλι.
Πάντως, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δικτυακοί τόποι http://www.hellenicparliament.gr/, http://www.minocp.gov.gr/, http://www.astynomia.gr/ και http://www.primeminister.gov.gr/ ανταποκρίνονται στα αιτήματα σύνδεσης.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ΑΠΕ και ΜΠΕ, εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα.
Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαστήσουν τις βλάβες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό επαναλήφθηκε και πάλι σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας.
Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πολύ πιθανόν να πρόκειται για σκόπιμη και οργανωμένη ενέργεια από χάκερς, γι΄αυτό γίνεται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
In.gr Τεχνολογία
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442