Το Breeder Feeder δεν είναι σίγουρα ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Είναι μια «αλλιώτικη» πρόταση στο φαγητό που δίνει έμφαση αφενός σε εναλλακτικές γευστικές απολαύσεις και αφετέρου στο σκηνικό μέσα στο οποίο θα τελεστεί …το έγκλημα!

Το Breeder Feeder της Τέχνης
Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Αγγελιδάκης δημιουργός του εστιατορίου, σίγουρα θα προκαλέσει την έκπληξή σας με τις επιλογές του και πιθανόν να σας πάρει λίγη ώρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπήκατε κατά λάθος σε κάποια gallery.
To Feeder Project αποτελείται από την σύνθεση δυο προτάσεων για την επίπλωση ενός εστιατόριου.

Η πρώτη πρόταση αφορά σε μια σειρά από εργονομικά λευκά στοιχεία, που αναφέρονται στα μαρμάρινα κομμάτια ενός αρχαίου κτίσματος.
Η δεύτερη πρόταση αποτελείται από μεταχειρισμένα έπιπλα της δεκαετίας 70 και 80, λίγο ρουστίκ, κάπως παραδοσιακά, που αγοραστήκαν από παλιατζίδικα της περιοχής.Στην συνύπαρξη τους οι δύο προτάσεις μπλέκονται, συνδέονται, κόβονται, και επανακαλούνται. Μια πραγματικά αλλόκοτη κατάσταση.
Ένα παλιό τραπέζι χωρίζεται στα τέσσερα και τα κομμάτια του μπαίνουν ανάμεσα στο λευκό σύστημα εστίασης, στηρίζοντας τραπέζια και συμπληρώνοντας καθιστικά. Ξύλινες ρουστίκ καρέκλες χωρίζονται στη μέση και κάθονται πάνω σε λευκά βάθρα, σαν να παίρνουν τη θέση εκθεμάτων. Ό,τι περισσεύει επαναχρησιμοποιείται σε ένα συνεχές κολάζ ανάμεσα στα δυο συστήματα, ανάμεσα στο ιδανικό λευκό σύστημα και την τυχαία συνάθροιση παλιών επίπλων.

Το Feeder Breeder της Γεύσης
Το δεύτερο ιδιότυπο στοιχείο του εστιατορίου αφορά …στους ουρανίσκους σας. Οι δημιουργοί του σκέφτηκαν κάτι πολύ έξυπνο, που από μόνο του αποτελεί ιδέα επιτυχίας, ανεξαρτήτως της νοστιμιάς των πιάτων: συνεχής εναλλαγή από μαγείρους και γευστικά θέματα. Σεφ διαφόρων κατευθύνσεων διαδέχονται ο ένας τον άλλον σε τακτά χρονικά διαστήματα, μεταμορφώνοντας το Feeder Breeder σε μια Gallery Γεύσεων. Οι μάγειροι είναι «καλλιτέχνες», άλλωστε, έτσι δεν είναι;
Στο ξεκίνημα του 2012 το εστιατόριο θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 πιάτα – ή αλλιώς τον κύκλο «Around the World»– όπου κάθε μενού θα’ ναι εμπνευσμένο απόμια διαφορετική χώρα ή περιοχή και θα μας εισάγει σε μυστικά πρωτόγνωρωνγεύσεων ή θα ξυπνήσει μνήμες μας από οικεία υλικά καιμυρωδιές.

Οι δημιουργοί του «Around the World» menu
Οικοδεσπότες μας και οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι η ομάδα GastronomicCollectiva, δύο ταλαντούχων σεφ, του Βάσκου Inigo Ocharan και του ΕλληνοΙταλού Marko Rossi. Oι δύο σεφ και φίλοι εργάστηκαν σεδιάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη ώσπου τελικάβρέθηκαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν την ομάδα τους. Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσειαπό διαφορετικές κουζίνεςσε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους. ΣτοBreederFeederοInigoκαι οMarcoετοιμάζουν τα εδέσματα, αλλά είναι και πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά της κουζίνας τους με όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.

To Breeder Feeder