Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αναγνωρίστηκαν δύο πεζοναύτες που φαίνονται σε βίντεο να ουρούν σε νεκρούς Ταλιμπάν

Αναγνωρίστηκαν δύο πεζοναύτες που φαίνονται σε βίντεο να ουρούν σε νεκρούς Ταλιμπάν

Αναγνωρίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς πεζοναύτες, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να ουρούν σε νεκρούς Ταλιμπάν, δηλώνει πηγή του Σώματος Πεζοναυτών σε μέσα ενημέρωσης. Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις θεωρείται αυθεντικό και οι στρατιώτες που αναγνωρίστηκαν είχαν υπηρετήσει στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν το 2001.

Αναγνωρίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς πεζοναύτες, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να ουρούν σε νεκρούς Ταλιμπάν, δηλώνει πηγή του Σώματος Πεζοναυτών σε μέσα ενημέρωσης.

Το βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο θεωρείται ότι είναι αυθεντικό.

Οι στρατιώτες, των οποίων η ταυτότητα αναγνωρίστηκε είναι ακόμη μέλη του τρίτου τάγματος της δεύτερης ταξιαρχίας πεζοναυτών, που έχει τη βάση της στο στρατόπεδο Λεζέν, στη βόρεια Καρολίνα.

Η συγκεκριμένη μονάδα υπηρέτησε στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, από τον Μάρτιο έως των Σεπτέμβριο του 2001.

Οι εικόνες δείχνουν τέσσερις άνδρες με στολές πεζοναυτών που φαίνεται να ουρούν σε τρεις άνδρες που μοιάζουν νεκροί. Η φωνή ενός άνδρα ακούγεται να λέει: «Να έχεις μια καλή μέρα, φίλε».

Ένας από τους άνδρες που εμφανίζεται στο βίντεο μοιάζει να είναι καλυμμένος με αίμα. Οι άνδρες με τις στολές πεζοναυτών φαίνεται να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάμερα που τους καταγράφει.

Το σοκαριστικό βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από Αμερικανούς και Αφγανούς αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε «βαθιά αναστατωμένος» από τις «απάνθρωπες» πράξεις που διαπράχθηκαν, όπως είπε, από τέσσερις Αμερικανούς στρατιωτικούς που εικονίζονται να ουρούν πάνω σε τρία πτώματα τα οποία παρουσιάζονται ως αυτά εξεγερμένων Ταλιμπάν σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ.

«Η βεβήλωση των πτωμάτων τριών Αφγανών» από Αμερικανούς στρατιώτες είναι μια πράξη «που πρέπει να καταδικαστεί με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο», σχολίασε ο Καρζάι, ο οποίος ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση «να επιβάλει την αυστηρότερη τιμωρία σε οποιονδήποτε βρεθεί ένοχος αυτού του εγκλήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο