
Νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα «πόθεν έσχες» την Τετάρτη
Την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Στο μεταξύ, συνεχίζεται από τους ορκωτούς ελεγκτές η διαδικασία αξιολόγησης και ταυτοποίησης των «πόθεν έσχες» βουλευτών που παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ήδη βουλευτές έχουν κληθεί και καταθέτουν παραστατικά που δικαιολογούν τις μειώσεις αυτές.
Την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται από τους ορκωτούς ελεγκτές η διαδικασία αξιολόγησης και ταυτοποίησης των «πόθεν έσχες» βουλευτών που παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ήδη βουλευτές έχουν κληθεί και καταθέτουν παραστατικά που δικαιολογούν τις μειώσεις αυτές, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων των βουλευτών που δεν έχουν αιτιολογήσει «εμπεριστατωμένα και επαρκώς» τις επίμαχες μεταβολές.
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία προβλέπει την επί τω αυστηρότερω τροποποίηση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες».
Ο ίδιος προτείνει τη συνυποβολή με το «πόθεν έσχες», δήλωσης παραίτησης των βουλευτών από κάθε δικαίωμα επί ακινήτων, χρημάτων, άυλων τίτλων, ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχει παραληφθεί -και τη δήμευση των περιουσιακών αυτών στοιχείων, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν υλοποιηθεί η μεταβίβασή τους στο κράτος.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του Θ.Πάγκαλου και του Β.Αργύρη, με τον τελευταίο να απαντά στα σχόλια που έχουν γίνει για το «πόθεν έσχες» με αιχμηρό τρόπο: «Όσοι ρίχνουν απλά λάσπη στον ανεμιστήρα δεν με αφορούν».
Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για σκιές που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442