D. Morelli: «Πιθανό να ξεκινήσει το 2012 ο Robert Kubica»
Ο manager του Πολωνού, Daniele Morelli, κατηγόρησε τη Renault GP ότι παραποίησε τα λόγια του οδηγού σχετικά με το ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στα πρώτα Grands Prix της νέας χρονιάς της Formula 1! Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν τον δεσμεύει συμβόλαιο με την ομάδα του Enstone για το 2012.
Σε κατηγορηματική διάψευση της επίσημης (!) ανακοίνωσης της Renault GP προχώρησε ο manager του Robert Kubica, Daniele Morelli, μια μέρα μετά το δημοσίευμα της ομάδας του Enstone ότι ο Πολωνός οδηγός δεν θα έχει αποθεραπευτεί για να αγωνιστεί στα πρώτα Grands Prix της Formula 1 το 2012.
O D. Morelli κατηγόρησε τη Renault GP ότι παραποίησε τα λόγια του R. Kubica, ενώ παράλληλα διέψευσε την πληροφορία ότι οι δύο πλευρές διατηρούν συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012. Είπε ξεκάθαρα ότι το συμβόλαιο λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011 και ότι ο Πολωνός το 2012 θα είναι ελεύθερος – ενισχύοντας, έτσι, τις φήμες ότι η Ferrari τον εξετάζει για αντικαταστάτη του Felipe Massa.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός είπε στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η Renault άλλαξε τα λόγια του Robert. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν θα είναι έτοιμος για το ξεκίνημα του 2012: είπε μόνο ότι δεν είναι βέβαιος ότι θα βρίσκεται στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση για τις πρώτες δοκιμές του Φεβρουαρίου.
Το ελπίζουμε και βασιζόμαστε στο ότι θα είναι έτοιμος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η καθυστέρηση δεν θα κρατήσει πάνω από λίγους μήνες. Η Renault θα ακολουθήσει το δρόμο της για τους οδηγούς της, ενώ εμείς θα αναζητήσουμε άλλες κατευθύνσεις.
Το συμβόλαιό μας δεν εκτείνεται και στο 2012, λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου , οπότε από την 1η Ιανουαρίου θα είμαστε ελεύθεροι να ακολουθήσουμε όποια κατεύθυνση επιθυμούμε.
Τα σχέδιά μας βγήκαν εκτός προγραμματισμού, αλλά αν ο Robert επιστρέψει θα σημαίνει ότι θα είναι ανταγωνιστικός όπως προηγουμένως και ελκυστικός για τις κορυφαίες ομάδες.
Έχει πάρει λίγα κιλά, όμως το (σ.σ.: τραυματισμένο) δεξί του πόδι από άποψη μυών είναι σχεδόν σαν το αριστερό. Ο μεταλλικός βραχίονας στον αγκώνα του θα αφαιρεθεί την Τρίτη, συνεπώς θα απαλλαχθεί από αυτόν.
Η ευαισθησία του χεριού (σ.σ.: του δεξιού, που κινδύνευσε με ακρωτηριασμό στο ατύχημα) είναι εντάξει και ο μόνος περιορισμός είναι η δύναμη: οι μύες του χεριού του έχουν μείνει ανενεργοί για πολύ καιρό, συνεπώς έχει πολλή δουλειά να κάνει. Είναι θέμα χρόνου, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η δύναμή του θα είναι ικανοποιητική».
Σχετικά με τις πρώτες δοκιμές του R. Kubica στην πίστα, ο D. Morelli είπε: «Δεν θα γίνουν με Καρτ, λόγω των έντονων κραδασμών και της έλλειψης υποβοήθησης του τιμονιού. Θα ξεκινήσουμε σταδιακά και θα δούμε τις αντιδράσεις του, μετά από σχεδόν ένα χρόνο αδράνειας».
auto.in.gr
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442