
«Λύμπε» και Λεονάρντο… καθάρισαν ξανά για την ΑΕΚ
Με δύο γκολ των... μόνιμων σκόρερ της στο πρωτάθλημα, Λυμπερόπουλου (13΄) και Λεονάρντο (65΄) η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Με δύο γκολ των… μόνιμων σκόρερ της στο πρωτάθλημα, Λυμπερόπουλου (13΄) και Λεονάρντο (65΄) η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ. Στο 13΄, μετά από κόρνερ του Λεονάρντο και γυριστή κεφαλιά του Μπέλεκ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με προβολή πέτυχε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, από λάθος του Δέλλα, ο Χούλι πέρασε και τον Αραμπατζή, αλλά αστόχησε σε κενή εστία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα στα πρώτα 45 λεπτά.
Νέα κλασική ευκαιρία για την ομάδα της Τρίπολης στο 22΄, όταν ο Μπρέσκα “έφυγε στην πλάτη” του Δέλλα μπήκε στην περιοχή, αλλά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ πρόλαβε την τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε κόρνερ.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη (στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τρίπολης) μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ, αλλά ήταν εκείνη που έχανε τις ευκαιρίες. Στο 40΄, μάλιστα, πέτυχε γκολ με τον Ράγιος, αλλά σωστά ακυρώθηκε από το διαιτητή καθώς ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος, όπου η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο να “καθαρίσει” το ματς. Στην πρώτη ο Χακόμπο απέκρουσε το σουτ του Μεσσήνιου, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι. Στο 65΄, όμως, ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε και με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0 (τέταρτο εφετινό του τέρμα)
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Μανωλάς, Λυμπερόπουλος – Ράγιος, Φορμίκα, Μπαρτολίνι
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (46΄ Γεωργέας), Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος, Καφές, Κάρλος (80΄ Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μπέλεκ (46΄ Ρίκα), Λυμπερόπουλος.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κωστούλας (63΄ Ναβάρο), Τσαμπούρης, Άλβαρες, Ουσέρο (76΄ Μπακασέτας), Χούλι (56΄ Περόνε), Ροτζέριο, Ράγιος, Μπρέσκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
- Κίνα: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά θέσεις εργασίας στη χώρα
- Γιορτή σήμερα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»




