«Δεν βγαίνουν τα κουκιά στη Βουλή» λένε στον Μπερλουσκόνι οι συνεργάτες του
Τις δυσκολότερες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας περνά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του σαββατιάτικου Τύπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρουν, ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συνεδρίαση στην ιδιωτική του κατοικία τους στενότερους συνεργάτες τους, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους τού ζήτησαν να παραιτηθεί.
Τις δυσκολότερες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας περνά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του σαββατιάτικου Τύπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρουν, ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συνεδρίαση στην ιδιωτική του κατοικία τους στενότερους συνεργάτες τους, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους τού ζήτησαν να παραιτηθεί.
Ο συντονιστής, μάλιστα, του κόμματος, Ντένις Βερντίνι, φέρεται να εξήγησε στον Μπερλουσκόνι, ότι στην παρούσα φάση, οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι μόνον 306, ενώ, για την ψήφο εμπιστοσύνης χρειάζονται τουλάχιστον 316.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ζήτησε τρεις ημέρες προθεσμία για να έρθει απευθείας σε επαφή με τους βουλευτές του και να επιχειρήσει να τους μεταπείσει προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία. Αν δεν τα καταφέρει, θα οδηγηθεί πιθανότατα στην παραίτηση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμη και ο πιο έμπιστος σύμβουλός του, ο υφυπουργός στην προεδρία της κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα, του εξήγησε ότι «δεν μπορεί να ακολουθείται, κάθε φορά, η μέθοδος αυτή. Να προσπαθεί, κανείς, να περισυλλέγει μια-μια τις ψήφους».
Το απόγευμα, εξάλλου, η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της ιταλικής κεντροαριστεράς, το «Δημοκρατικό Κόμμα», οργανώνει διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ρώμης, «Σαν Τζοβάννι», με κύριο αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού και την συγκρότηση κυβέρνησης, που να χαρακτηρίζεται από «ευρύτατη συναίνεση».
Το ίδιο αίτημα εξακολουθούν να προβάλλουν, τόσο το κεντρώο κόμμα Udc, όσο και η «Ιταλία των Αξιών» του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο. Έως τώρα, η μπερλουσκονική παράταξη απέρριψε σε κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης, υποστηρίζοντας ότι «αν πέσει η σημερινή κυβέρνηση, η μόνη εναλλακτική, είναι οι κάλπες».
Ωστόσο, με τη διαρκώς αυξανόμενη κριτική σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού και τις συνεχείς διαφοροποιήσεις βουλευτών και γερουσιαστών του, δεν αποκλείεται να πέσουν οι τόνοι και να υιοθετηθεί μία ρεαλιστικότερη διαπραγματευτική διάθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442