Σε μια πρώτη γνωριμία με τον γοητευτικό κόσμο της ρώσικης μουσικής προσκαλεί το νεανικό κοινό του Μεγάρου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ), την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Την εκδήλωση -που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο- επιμελείται και παρουσιάζει η έμπειρη μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου.

Θα παρουσιαστούν έργα-σταθμοί του κλασικού ρεπερτορίου, αναγνωρισμένα παγκοσμίως ως παραδείγματα συνθετικής ευφυΐας και ρηξικέλευθων πρακτικών, με την υπογραφή των Αλεξάντερ Μποροντίν, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Μόντεστ Μουσόργκσκι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ιγκόρ Στραβίνσκι και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Τα κομμάτια που η ΑΣΟΝ θα ερμηνεύσει -από το πρωτότυπο ή σε διασκευή- υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Παύλου Σεργίου, αφορούν σε συνθέσεις που οι συγκεκριμένοι, μεγάλοι Ρώσοι δημιουργοί του 19ου και 20ού αιώνα εμπνεύστηκαν από την πλούσια ιστορία και τις λαϊκές παραδόσεις της πατρίδας τους καθώς και το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής τους.

Το μουσικό οδοιπορικό στη Ρωσία θα κλείσει με την εκπληκτική μουσική που έντυσε την ταινία «Δόκτωρ Ζιβάγκο» και χάρισε το Όσκαρ στον Γάλλο συνθέτη Μωρίς Ζαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ