Η πρώτη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 με επίκεντρο το Ασύρτικο
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, η Λέσχη Φίλων του Κρασιού, Wine Club THESSALONIKI ’96, θα κάνει την πρώτη της συνάντηση για φέτος, με αντικείμενο κουβέντας και οινοποσίας το Ασύρτικο Σαντορίνης.
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, η Λέσχη Φίλων του Κρασιού, Wine Club THESSALONIKI ’96, θα κάνει την πρώτη της συνάντηση για φέτος, με αντικείμενο κουβέντας και οινοποσίας το Ασύρτικο Σαντορίνης.
Ασύρτικο: Η λευκή Prima Donna των Κυκλάδων
Λεπιδωτή, αφυπνιστική οξύτητα, όγκος, γενναιόδωρη αλκοόλη, πυκνό άρωμα λεμονανθών και εσπεριδοειδών, μεταλλική επίγευση. Ένα μοναδικό σύνολο!
Μ’ αυτά τα εφόδια στη βαλίτσα του, το πιο δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι, ξεκίνησε από την πατρίδα του τη Σαντορίνη, για να κατακτήσει τη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Μόνο του ή μαζί με άλλα σταφύλια μας έδωσε μικρά και μεγάλα αριστουργήματα.
Ποια είναι, λοιπόν, η διαφορά ανάμεσα στα κρασιά του Ασύρτικου της Σαντορίνης και αυτών από τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπου καλλιεργείται;
Και καθώς πρόκειται για ποικιλία πολυδυναμική, με εξαιρετικές δυνατότητες, ποια είναι η αυθεντικότερη έκφρασή της; Κρασί ξηρό ή γλυκό; Φρέσκο ή περασμένο από βαρέλι; Ζυμωμένο με άγριες ζύμες ή καλλιέργειας;
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απασχολήσουν τα μέλη της λέσχης Wine Club THESSALONIKI ’96 στην πρώτη τους συνάντηση για φέτος, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20.00. Με συντονίστρια την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, τα μέλη θα δοκιμάσουν μερικές από τις κορυφαίες ετικέτες φρέσκων και ώριμων Ασύρτικων.
Οι συναντήσεις της λέσχης πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311.
Λίγα λόγια για την Οινογευστική λέσχη
Το Wine Club THESSALONIKI ’96 έχει 15 χρόνια ζωής. Χαρακτηριστικά του είναι η σωστή οινική ενημέρωση, η εκπαίδευση και η φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητά του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο.
Οι συναντήσεις τους είναι μηνιαίες (9 κάθε χρόνο) με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Τα μέλη ανακαλύπτουν τη γευστική αρμονία των οίνων με συγκεκριμένα εδέσματα, ενώ παράλληλα ταξιδεύουν και επισκέπτονται αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.
Wine Plus
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου





