
Στην Αναστασία Δούκα το βραβείο ΔΕΣΤΕ για νέους καλλιτέχνες
Η Αναστασία Δούκα απέσπασε το βραβείο ΔΕΣΤΕ, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου μέχρι 30 Οκτωβρίου φιλοξενούνται και τα έργα των έξι υποψηφίων. Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ.
Η Αναστασία Δούκα απέσπασε το βραβείο ΔΕΣΤΕ, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου μέχρι 30 Οκτωβρίου φιλοξενούνται και τα έργα των έξι υποψηφίων. Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ.
Η κριτική επιτροπή ανέφερε: «Το φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ περιλαμβάνει μια δυναμική και ιδιαίτερα ποικιλόμορφη ομάδα καλλιτεχνών, των οποίων οι προβληματισμοί καλύπτουν το ατομικό και το συλλογικό, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι εξίσου ποικίλα. Οι συζητήσεις μας με τους καλλιτέχνες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και τους ευχαριστούμε για τις διορατικές τους επισημάνσεις».
«Κατόπιν προσεκτικής μελέτης και μακράς συζήτησης, το φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ απονέμεται στην Αναστασία Δούκα για το συνολικό έργο της.
» Τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις της Δούκα αντλούν στοιχεία από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, των βιομηχανικών προϊόντων και κάθε μοντέλου γνώσης ή αναμετάδοσης πληροφορίας, τα οποία η καλλιτέχνις αναπτύσσει εκ νέου αποκαλύπτοντας ανεξαρτησία πνεύματος».
Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 με στόχο να αναδείξει το έργο της ανερχόμενης γενιάς των καλλιτεχνών και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.
Η επιτροπή του Βραβείου ΔΕΣΤΕ αποτελούσαν οι: Δάκη; Ιωάννου, πρόεδρο; του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Μαντλίν Γκρίνστεν, διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο, Κάσπερ Κένινγκ, διευθυντής του Μουσείου Λούντβιχ Κολν, Τζέσικα Μόργκαν επιμελήτρια της Tate Modern του Λονδίνου, Σάρα Θόρντον, δημοσιογράφος, Άντρο Γουέκουα, εικαστικός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τένις στα άκρα: Η Σαμπαλένκα ανοίγει θέμα μποϊκοτάζ
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά





