Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι οργανώνει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • «Απολιθώματα στο Αιγαίο – Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων».
    Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεράστια ποικιλία των θηλαστικών ζώων που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου τα τελευταία 23 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου μέχρι τα νεότερα τεκμήρια ζώων και την εξάπλωση του ανθρώπου.
  • Πρωτότυπη δραστηριότητα «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας – Ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας». Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι συμμετέχοντες ζουν στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου το μεγάλο σεισμό των 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011 και να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς.
  • Η «Γιορτή Αγροτουρισμού» συνεχίζεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου. Στα περίπτερα στους χώρους του Μουσείου βρίσκονται τα καλύτερα των προϊόντων των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών της Λέσβου, των προϊόντων βιολογικής γεωργίας, των τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και των παραδοσιακών προϊόντων που παρασκευάζουν παραγωγοί και βιοτέχνες της Λέσβου. Θα βρείτε μεταξύ άλλων: γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, γλυκά ταψιού, τουρσιά, ζυμαρικά, εκλεκτό λαδοτύρι και άλλα τυροκομικά προϊόντα, ηδύποτα, κρασί και ούζο, ελαιόλαδο και σαπούνι, μέλι, αφεψήματα, ξηρούς καρπούς, αλλά και υφαντά, κεντήματα, κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και άλλες κατασκευές.
  • Πρωτότυπα θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών τα οποία βιώνουν μοναδικές εμπειρίες, μαθαίνουν και διασκεδάζουν.
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου «Μικροί Παλαιοντολόγοι» στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ. Πρόκειται για ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάνναβο όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες ανασκαφής απολιθωμάτων, αναγνώρισης των φυτικών απολιθωμάτων και σύγκρισης με τα σύγχρονα φυτά.
  • Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σεισμοί, Τσουνάμι και μέτρα προστασίας» στο χώρο της σεισμικής τράπεζας του Μουσείου τα παιδιά βιώνουν μεγάλους σεισμούς από όλο τον κόσμο και εκπαιδεύονται για την περίπτωση σεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, lesvospf@otenet.gr. Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: Δευτέρα – Σάββατο 9:00-20:00 και Κυριακή 10:00-20:00.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου