Η Bundesbank αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη
Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον εφετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, η οποία όχι μόνο έγινε πάλι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά ξεπερνά σε ευρωστία και ορμή όλες ανεξαιρέτως τις οικονομίες του G7, του ομίλου δηλαδή των 7 πλουσιότερων κρατών του πλανήτη.
Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον εφετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, η οποία όχι μόνο έγινε πάλι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά ξεπερνά σε ευρωστία και ορμή όλες ανεξαιρέτως τις οικονομίες του G7, του ομίλου δηλαδή των 7 πλουσιότερων κρατών του πλανήτη.
Η εδρεύουσα στη Φραγκφούρτη Bundesbank ανακοίνωσε σήμερα ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί εφέτος κατά 3,1% και όχι κατά 2,5%, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Για το 2012 η Τράπεζα είναι επιφυλακτική, προβλέποντας ανάπτυξη μόνο 1,8% – η προηγούμενη πρόβλεψή της ήταν 1,5%. Το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γερμανία έφθασε στο 3,6%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 20 ετών, μετά δηλαδή από την ενοποίηση της χώρας.
«Ενώ οι εξαγωγές αποτελούν το μοχλό της ανάπτυξης και σ’ αυτό τον ανοδικό κύκλο, τη φορά αυτή στην ανάπτυξη συμβάλλει και η εσωτερική ζήτηση πολύ περισσότερο από όσο κατά τον προ δεκαετίας ανοδικό κύκλο της γερμανικής οικονομίας», εκτιμά η γερμανική Κεντρική Τράπεζα.
Ενα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εξαμηνιαίας έκθεσης της Bundesbank είναι και η πρόβλεψη ότι η κατάσταση της γερμανικής αγοράς εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται και το ποσοστό ανεργίας να πέφτει. Προβλέπει, λοιπόν, η Τράπεζα πτώση της ανεργίας στο 7% εφέτος και στο 6,5% το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442