Διαμαρτυρία υπαλλήλων των λιμανιών όλης της χώρας κατά των ιδιωτικοποιήσεων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο του Πειραιά, με αίτημα να παραμείνουν τα λιμάνια υπό κρατικό έλεγχο, πραγματοποίησαν την Τρίτη υπάλληλοι λιμανιών όλης της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν και σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 μμ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο του Πειραιά, με αίτημα να παραμείνουν τα λιμάνια υπό κρατικό έλεγχο, πραγματοποίησαν την Τρίτη υπάλληλοι λιμανιών όλης της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν και σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 μμ.
Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Νικόλαο Λίτινα.
Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Λίτινα ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και επανέλαβαν την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.
Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και έκανε λόγο για «μητέρα των μαχών» στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) θα έχει συνάντηση, κατά πάσα πιθανότατα αύριο, με συνδικαλιστές άλλων ΔΕΚΟ που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν για να συζητήσουν και να αποφασίσουν πιθανότατα και κοινές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα προγραμματίζουν και 24ωρη απεργία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Πανουσόπουλος: Συγκίνηση στην κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη
- «Λίγα χτυπήματα δεν θα σε σκοτώσουν» – Η σκληρή πραγματικότητα των γυναικών στα δικαστήρια των Ταλιμπάν
- «Πρωτόκολλο αγνοείται» – Το βίντεο Μάντζου για το επίμαχο έγγραφο Βάρρα στο Βορίδη
- Ο Μπραντ Πιτ στη δεκαετία του ’80: Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα στη Νέα Μάκρη
- H Kaizen Gaming εξαγοράζει την βρετανική GameplAI
- «Πυρά» Φάμελλου σε Μητσοτάκη: Είστε ο πρωθυπουργός της ακρίβειας – Ψέμα οι υποσχέσεις για τα έσοδα από τις συμφωνίες
- Bild: «Αναλαμβάνει την Εθνική Γερμανίας ο Κλοπ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μητέρα που κούρεψε την κόρη της μετά από καυγά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442