Συνάντηση Ν.Σαρκοζί και Ζ.Γιούνκερ τη Δευτέρα για την ελληνική κρίση
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν το ζήτημα της ελληνικής κρίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ είχε συναντηθεί πριν μερικές ημέρες με την Καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ.
O κ. Γιούνκερ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ΕΕ και στις αγορές δηλώνοντας την Πέμπτη ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να μην απελευθερώσει την επόμενη δόση δανείου προς την Ελλάδα. Αργότερα βέβαιαδιευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης, εφόσον οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ πεισθούν από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Η επιθεώρηση της τρόικας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε ο Γιούνκερ.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί είπε την Παρασκευή ότι η χώρα του τάσσεται κατά οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης χρέους στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπεραμυνθεί και θα στηρίξει το ευρώ, καθώς και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.
Ερωτώμενος τι συζήτησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου του G8, απάντησε χαρακτηριστικά: «Tι συζητήσαμε; Την απόλυτη, πλήρη και αμετάκλητη στήριξή μας στο ευρώ, για την σταθερότητα και την αξιοπιστία του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442