
Αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν σε ψάρια και λαχανικά στη Φουκουσίμα
Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν σε ψάρια και σπανάκι που καλλιεργείται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Τρίγκα Νότα
Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν σε ψάρια και σπανάκι που καλλιεργείται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Την Τρίτη ανιχνεύτηκε ραδιενεργό καίσιο σε δύο δείγματα ψαριών από την παραλία της πόλης Ιουάκι σε ποσότητα από 2.600 ως 3.200 μπεκερέλ ανά κιλό, πέντε με έξι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Οι τοπικές Aρχές εντόπισαν επίσης 960 μπεκερέλ ανά κιλό καισίου σε σπανάκι από το χωριό Οτάμα. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως όριο ασφαλείας για τα ψάρια και τα πράσινα λαχανικά τα 500 μπεκερέλ ανά κιλό.
Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο θα αρχίσουν τον Ιούνιο να καθαρίζουν το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό, ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά το σύστημα ψύξης του εργοστασίου, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με Tepco, 87.000 τόνοι μολυσμένου νερού έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια κάτω από τους αντιδραστήρες 1 και 4 του εργοστασίου, αλλά και κοντινές τάφρους.
Επίσης, περίπου 500 τόνοι μολυσμένου νερού διαρρέουν κάθε ημέρα από τους αντιδραστήρες.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, τον Μάιο θα λειτουργήσει το σύστημα ανακύκλωσης νερού το οποίο θα εγκαταστήσει στο εργοστάσιο η Hitachi Ltd σε συνεργασία με την αμερικανική General Electric Co. Το σύστημα αυτό θα επεξεργάζεται 1.200 τόνους την ημέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442