Πέρασμα… μισός τίτλος από το Βικελίδης με 2-1 για τον Ολυμπιακό
Με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς φεύγει ο Ολυμπιακός από το «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Με τον Φουστέρ να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο στο 75' και να οδηγεί τους «ερυθρολεύκους» για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι σε νίκη, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1 στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 10 βαθμούς.
Με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς φεύγει ο Ολυμπιακός από το «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Με τον Φουστέρ να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο στο 75′ και να οδηγεί τους «ερυθρολεύκους» για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι σε νίκη, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1 στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 10 βαθμούς.
Ο Αρης είχε προηγηθεί στο 17′ με τον Νέτο, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο ο Τζιμπούρ ισοφάρισε, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα». Ο Ολυμπιακός πλέον μεταφέρει το άγχος στους «πράσινους», που κοντράρονται την Κυριακή με την ΑΕΚ, και τους περιμένει την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη για να κλειδώσει με τρίποντο την επιστροφή του στους τίτλους.
Κατοχή ο Ολυμπιακός, γκολ ο Άρης
Μετά τα πρώτα δέκα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, αλλά ο Άρης αυτός, που βρήκε δίχτυα. Ο κινητικός Μιραλάς, αστόχησε από καλή θέση στο 13′, αλλά η προσπάθεια του Νέτο δεν είχε την ίδια κατάληξη.
Ο Κόκε με εντυπωσιακό τακουνάκι έβγαλε τον Βραζιλιάνο σε θέση βολής και αυτός με δυνατό πλασέ νίκησε τον Πάρντο, βάζοντας φωτιά στο Βικελίδης στο 17′. Στο επόμενο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπιασαν καλό ρυθμό και δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά τόσο ο Κόκε, όσο και οι Τζιμπούρ και Μιραλάς δεν βρήκαν στόχο.
Οπισθοχώρησε ο Άρης, ισοφάρισε ο Τζιμπούρ
Ο Βέλγος επιθετικός των «ερυθρολεύκων» στάθηκε άτυχος και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από τον Ζαϊρί με τον Βαλβέρδε να προχωράει στην πρώτη του αλλαγή μόλις στο 27′. Έχοντας το προβάδισμα οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή του Βελλίδη.
Παρότι οι «κίτρινοι» έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και δεν απειλούνταν, ο Ιμπαγάσα με έξυπνη κάθετη στο 38′ ξεκλείδωσε την άμυνά τους και ο Τζιμπούρ από πλάγια θέση νίκησε με δυνατό αριστερό τον Βελλίδη ισοφαρίζοντας μερικά λεπτά πριν το ημίχρονο με το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.
Χωρίς ευκαιρίες και πολλά νεύρα
Όπως και στο α’ μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός, που προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά ο Άρης αυτός που απείλησε πρώτος με τον Τόχα να σουτάρει άουτ στο 53′.
Τα νεύρα φυσικά δεν έλειψαν και με αφορμή ένα μαρκάρισμα του Βαγγκέλη στον Μοντέστο στο 57′, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και οι «κίτρινοι» με τη σειρά τους για παράβαση του Γάλλου σε εκτός φάσης χτύπημα στον Αλβανό παίκτη.
Ο Άρης πάντως, παρά το πρέσινγκ και την κατοχή του αντιπάλου, έκλειναν σωστά τόσο στον άξονα τους Ιμπαγάσα, Φουστέρ, όσο και τις πτέρυγες, μην επιτρέποντας τη δημιουργία κινδύνων στην εστία του Βελλίδη.
Ανατροπή με εντυπωσιακό γυριστό του Φουστέρ
Την ώρα που ο Μιχαλήτσιος έριχνε στη μάχη τον πρώην «ερυθρόλευκο» Νέρι Καστίγιο στη θέση του μαχητικού Μπομπαντίγια, ο Βαλβέρδε προχώρησε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Τοροσίδη να αντικαθιστά τον Μανιάτη.
Κι ενώ οι θεσσαλονικείς ήταν σταθεροί στα αμυντικά τους καθήκοντα, μία λάθος συνεννόηση μεταξύ Μίεσελ και Γκιάρο έδωσε τη δυνατότητα στον Φουστέρ με εντυπωσιακό γυριστό να ανατρέψει το αποτέλεσμα, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των πειραιωτών στην επανάληψη.
Όπως ήταν φυσικό, οι θεσσαλονικείς έψαξαν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, απείλησαν με τον Σέζαρεκ στο 88′, αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε και επιστρέφει στον Πειραιά με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
13′ Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Ιμπαγάσα από δεξιά να βγάζει βαθιά μπαλιά στον Μιραλάς, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα και μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
17′ ΓΚΟΛ 1-0: Κεφαλιά γέμισμα του Λαζαρίδη από τα αριστερά στα δεξιά, ο Κόκε κάνει το τακουνάκι και βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Νέτο, που πρόλαβε τον Μέλμπεργκ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Πάρντο για το 1-0.
19′ Σέντρα για τον Ολυμπιακό από αριστερά, ο Μιραλάς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
23′ Κεφαλιά πάσα του Μέλμπεργκ στον Τζιμπούρ, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
27′ Σουτ του Τζιμπούρ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
28′ Ανάποδο ψαλιδάκι από τον Κόκε, η μπάλα πέρασε άουτ.
39′ ΓΚΟΛ 1-1: Ωραίο τσίμπημα του Ιμπαγάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη για τον Τζιμπούρ, ο οποίος ζυγίζει το σουτ και το κάνει με το αριστερό, νικώντας τον Βελλίδη για το 1-1.
49′ Φάουλ για τον Ολυμπιακό, ο Πρίττας κρατάει τον Ριέρα και δεν τον αφήνει να μπει στη φάση, ο διαιτητής δεν το είδε και δεν έδωσε το πέναλτι, ενώ η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βελλίδη.
53′ Σουτ του Τόχα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το δοκάρι του Πάρντο.
75′ ΓΚΟΛ 1-2: Γέμισμα του Ιμπαγάσα έξω από την περιοχή προς το σημείο του πέναλτι για τον Τζιμπούρ, ο Μίτσελ πιο ψηλά, με διπλή κεφαλιά δεν διώχνει καλά και στέλνει την μπάλα στον Φουστέρ, ο οποίος με γυριστό εναέριο βολ πλανέ στέλνει την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βελλίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα.
88′ Σουτ του Πορτίγια έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Πάρντο.
89′ Γέμισμα του Καστίγιο μέσα στην περιοχή, ο Σέζαρεκ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπαγάσα, Ριέρα – Φατί, Βελλίδης, Ρονάλντο.
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (85′ Πορτίγια), Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (73′ Καστίγιο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79′ Τσέζαρεκ), Κόκε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης (72′ Τοροσίδης), Ραούλ Μπράβο (82′ Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (27′ Ζαϊρί), Ριέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr
- Τρικυμία στον εξώστη… και ο απών Τσίπρας από διεργασίες κορυφής – οι αιχμές για τους «ιεροεξεταστές» της Ιθάκης
- Δεκατέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μπενίν
- Ατύχημα σοκ στην Formula E, με μονοθέσιο να διαλύεται στον αέρα! (vids)
- Κιλκίς: Τον έπιασαν να μεταφέρει λάδι αμφιβόλου ποιότητας – Άγγιζε τα 300 λίτρα η ποσότητα
- Εξιτήριο πήρε ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε αποχαιρετώντας με δάκρυα τα 450 πρόβατά του
- Η δεύτερη… νεότητα του Λιονέλ Μέσι: Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του με την Ίντερ Μαϊάμι


