«Ραντεβού» Ομπάμα-Σαρκοζί στο Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου
«Ποδαρικό» στο Λευκό Οίκο αναμένεται να κάνει στις 10 Ιανουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα με επίκεντρο τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις συνόδους των G8 και G20 εντός του έτους. Οι πρόεδροι Γαλλίας και ΗΠΑ θα έχουν το πρώτο τετ-α-τετ μετά τη δημοσιοποίηση από το WikiLeaks αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που χαρακτηρίζουν τον Σαρκοζί βαθύτατα φιλοαμερικανό, ευερέθιστο και εκκεντρικό.
«Ποδαρικό» στο Λευκό Οίκο αναμένεται να κάνει στις 10 Ιανουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα με επίκεντρο τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις συνόδους των G8 και G20 εντός του έτους.
Οι πρόεδροι Γαλλίας και ΗΠΑ θα έχουν το πρώτο τετ-α-τετ μετά τη δημοσιοποίηση από το WikiLeaks αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που χαρακτηρίζουν τον Σαρκοζί βαθύτατα φιλοαμερικανό, ευερέθιστο και εκκεντρικό.
Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε εντός του Σαββατοκύριακου από το Λευκό Οίκο και το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στις συνόδου της G8 και της G20 που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους. Η Γαλλία βρίσκεται στην προεδρία της G20 και το 2011 θα προεδρεύσει της συνόδου της G8.
Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε δεκαήμερες χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη και επιστρέφει στην Ουάσινγκτον στις αρχές Ιανουαρίου.
Οι ηγέτες ΗΠΑ και Γαλλίας είχαν συναντηθεί στη Λισαβόνα το Νοέμβριο, ωστόσο η επικείμενη συνάντηση θα είναι η πρώτη μετά την αποκάλυψη των αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων που περιγράφουν τον Νικολά Σαρκοζί ως εύθικτο και εκκεντρικό εταίρο με περιπλεγμένη προσωπική ζωή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζόνας Σολκ και το εμβόλιο που νίκησε την πολιομυελίτιδα
- Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή των millennials;
- Στενά του Ορμούζ: Αργή και αβέβαιη η επανεκκίνηση
- Η επιτυχία στην Βενεζουέλα έκανε τον Τραμπ ακόμα πιο αλαζόνα – Και τώρα, πληρώνει το τίμημα στο Ιράν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
- «Κερδίσαμε τον πόλεμο, ναι ή όχι» – 23χρονος “σβήνει” στο CNN 48χρονο Ρεπουμπλικάνο πολιτικό αναλυτή
- Οι τρυφερές ευχές της Γκουίνεθ Πάλτροου στον γιο της
- Αμπντουλάχ Γκιουλ: Να αποσύρουμε από κοινού 12 μίλια και casus belli
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442