Ζωντανά από το in.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 θα μεταδοθεί το απόγευμα της Κυριακής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την ΕΡΤ, η συναυλία που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής.

Τη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Όπου υπάρχει μισαλλοδοξία, η μουσική -και η τέχνη γενικότερα- μπορεί να λειάνει τις διαφορές» είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας για την συναυλία, ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

1. Τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος

2. Καμεράτα. Μιχάλη Αδάμη: Εν χορδαίς». Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

3. Καμεράτα. Arcangelo Corelli: Concerto grosso των Χριστουγέννων. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

4. Οι Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης: «Χριστός έν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργείται». Ύμνοι της Εορτής των Χριστουγέννων.

  • Μεθ’ ημών ο Θεός, ήχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννησίου
  • Δοξαστικόν των Χριστουγέννων, Σήμερον γεννάται έκ παρθένου, ήχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννησίου
  • Στίχος (Ευλογήσατε τον Κύριον – Εμμανουήλ παιδίον) από τον Λατρινό πολυέλεο, μέλος Ιωάννου μαΐστορος του Κουκουζέλη∙ ήχος α΄
  • Καταβασίες προεόρτιες των Χριστουγέννων, Χριστός εν πόλει, ήχος α΄, μέλος Πέτρου Μπερεκέτη
  • Ο τελευταίος (ΚΔ΄) οίκος του «Κοντακίου της Χριστού Γεννήσεως» Ρωμανού του μελωδού και το εφύμνιο σε ήχο πλ. α’ πεντάφωνο, μέλος Γρηγορίου Στάθη
  • Κράτημα, Παναγιώτη πρωτοψάλτη του Χαλάτζογλου∙ ήχος πλ. α΄ πεντάφωνος

Χοράρχης: Αχιλλεύς Χαλδαιάκης

5. Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία». Συμμετέχει η χορωδία της ΔΕΗ: Μουσική διδασκαλία Κωστής Κωνσταντάρας.

6. Γιώργος Νταλάρας: Μίκη Θεοδωράκη: «Της αγάπης αίματα» (από το Άξιον Εστί). Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ. Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ