Ντεμπούτο Φερέιρα στο ματς με την Μπαρτσελόνα προβλέπουν οι Πορτογάλοι
Η απόφαση για τον διάδοχο του Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θα ληφθεί την Παρασκευή στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Πατέρα, Φρέιτας και Αντωνίου, ωστόσο στην Πορτογαλία η συμφωνία του Ζεσουάλδο Φερέιρα με το «τριφύλλι» θεωρείται δεδομένη και εκτιμάται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Νιόπλιας: «Έπρεπε να επιμείνω στην παραίτηση».
Η απόφαση για τον διάδοχο του Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θα ληφθεί την Παρασκευή στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Πατέρα, Φρέιτας και Αντωνίου, ωστόσο στην Πορτογαλία η συμφωνία του Ζεσουάλδο Φερέιρα με το «τριφύλλι» θεωρείται δεδομένη.
Η A’ Bola μάλιστα προχωράει ακόμα πιο πολύ το θέμα και με δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο πρώην τεχνικός της Πόρτο αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου για να υπογράψει το συμβόλαιό του και πως θα κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
«Ο Φερέιρα ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και έχει ήδη μια πρεμιέρα. Την Τετάρτη εναντίον στην Μπαρτσελόνα για το Champions League. Ο Πορτογάλος προπονητής θα ταξιδέψει την Παρασκευή στην Ελλάδα, και εκεί αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο» αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει:
«Η πρόκληση για τον Φερέιρα είναι μεγάλη και θα προσπαθήσει μέσα σε 18 μήνες να πετύχει ό,τι έκανε με την Πόρτο σε τρία χρόνια. Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα θα έχει συναντήσεις εργασίας με τη διοίκηση, ενώ στην Ελλάδα θα τον ακολουθήσουν οι βοηθοί του Νούνο, Ρουί Σίλβα και Χοσέ Γκόμες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της A’ Bola «το Σάββατο (20/11) θα είναι στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή, κάτι που θα γίνει αφού πρώτα έχει ανακοινωθεί η συμφωνία και έχει παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους.
» Η επιλογή του Ζεσουάλδο ήταν προσωπική του προέδρου της ομάδας (Νικόλα Πατέρα), ο οποίος είδε στο πρόσωπο του πορτογάλου τη φήμη του και την εμπειρία του, δύο απαραίτητα στοιχεία για σωθεί η σεζόν».
Στο δημοσίευμα μάλιστα οι πορτογάλοι υποστηρίζουν ότι από ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζήτησε να ντεμπουτάρει στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, καθώς θεωρεί πως θα είναι πολύ σημαντικό για το ηθικό των παικτών.
«Σίγουρο στοίχημα ο Φερέιρα»
Ο Κάρλος Φρέιτας πάντως εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Φερέιρα αποτελεί σίγουρη λύση και θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.
Οι δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ΙTV:
«Ο Ζεσουάλδο είναι σίγουρο στοίχημα. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα» δήλωσε ο πορτογάλος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», ενώ στο δημοσίευμα προσθέτουν πως ο Φερέιρα θα εισπράξει 650.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν και 1,3 ευρώ τον επόμενο χρόνο.
Νιόπλιας: «Έπρεπε να επιμείνω στην παραίτηση»
Μετανιωμένος που δεν επέμεινε στην παραίτησή του μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο παρουσιάστηκε ο Νίκος Νιόπλιας στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τους τόνισε πάντως πως πιστεύει στις δυνατότητές τους και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ζήτησε συγνώμη από όσους αδίκησε.
Ο Νίκος Νιόπλιας, συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Ιορδανίδη, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις στην Παιανία για να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.
«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύω σε εσάς, και πιστεύω ότι μπορείτε να πάρετε το πρωτάθλημα. Να ξέρετε πως αν αδίκησα κάποιον το έκανα σκεφτόμενος το καλό της ομάδας, και χωρίς πρόθεση και θέλω να ζητήσω συγγνώμη» τους είπε αρχικά ο Νιόπλιας μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Στη συνέχεια πάντως αναγνώρισε το λάθος του, όπως είπε, να μην επιμείνει στην παραίτησή του.
«Έκανα λάθος που άλλαξα την απόφαση μου και δεν παραιτήθηκα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Σας ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Κατακτήσαμε πέρυσι όλους τους στόχους μας» ήταν τα λόγια του Νιόπλια.
Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού επιτελείου, ο Μιχάλης Ιορδανίδης ευχαρίστησε και αυτός τους παίκτες, ενώ μετά την ομιλία του Νιόπλια οι δύο άνδρες χαιρέτισαν τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.
www.sport.gr
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ

