H Καταλονία γίνεται η πρώτη ισπανική περιφέρεια που απαγορεύει τις ταυρομαχίες
Τη θανάσιμη βολή στην εντυπωσιακή αλλά όλο και πιο αμφιλεγόμενη παράδοση των ταυρομαχιών έδωσε η Καταλονία, που έγινε οριστικά η πρώτη περιφέρεια της Ισπανίας που απαγόρευσε το «άθλημα». Το κοινοβούλιο της Καταλονίας αποδέχθηκε με 68 ψήφους υπέρ και 55 κατά ψήφισμα με χιλιάδες υπογραφές πολιτών που του παραδόθηκε και ζητούσε να τεθούν εκτός νόμου οι ταυρομαχίες λόγω της κακομεταχείρισης που υφίσταται τα ζώα.
Τη θανάσιμη βολή στην εντυπωσιακή αλλά όλο και πιο αμφιλεγόμενη παράδοση
των ταυρομαχιών έδωσε η Καταλονία, που έγινε οριστικά η πρώτη
περιφέρεια της Ισπανίας που απαγόρευσε το «άθλημα».
Το κοινοβούλιο της Καταλονίας αποδέχθηκε την Τετάρτη με 68 ψήφους υπέρ και 55 κατά
ψήφισμα με χιλιάδες υπογραφές πολιτών που του είχε παραδοθεί το Δεκέμβριο και ζητούσε να
τεθούν εκτός νόμου οι ταυρομαχίες λόγω της κακομεταχείρισης που
υφίσταται τα ζώα. Εννιά βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.
Οι περίπου 180.000 Καταλανοί που είχαν υπογράψει το ψήφισμα ζητούσαν να καταργηθούν οι ταυρομαχίες ως έθιμο βαρβαρικό και απαρχαιωμένο. Οι υπέρμαχοι των ταυρομαχιών υποστηρίζουν πως πρόκειται για μορφή τέχνης και για βαθιά ισπανική παράδοση που είναι απαραίτητο να διατηρηθεί.
Κατά τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί υπογράμμισαν τη φθίνουσα δημοτικότητα των ταυρομαχιών στην Ισπανία, σημειώνοντας ότι οι θεατές στις αρένες ελαττώνονται σταθερά. Τα δύο κόμματα επέτρεψαν στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, κάτι σχετικά ασυνήθιστο για την Καταλονία.
H απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από το 2012. Το άμεσο αποτέλεσμα της νέας νομοθεσίας βέβαια είναι μάλλον περιορισμένο, καθώς η Καταλονία μετρά μόνο μία αρένα για ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη, στην οποία διοργανώνονται περίπου 15 αγώνες κάθε σεζόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442