Με αμφίβολο τον Ζιλμπέρτο, η Βραζιλία κόντρα στην «παρέα» του Ντρογκμπά
Με ερωτηματικό τη συμμετοχή του τραυματία Ζιλμπέρτο Σίλβα, η Βραζιλίας αντιμετωπίζει την Κυριακή (21:30) την Ακτή Ελεφαντοστού στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Ιταλία - Νέα Ζηλανδία (17:00) για τον 6ο όμιλο και Σλοβακία - Παραγουάη (14:30) για το 6ο γκρουπ.
Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ματς της Βραζιλίας την Κυριακή (21:30) κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Ο μέσος του Παναθηναϊκού και αρχηγός της «Σελεσάο» τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής η θέση του στο αρχικό σχήμα είναι αμφίβολη. Εάν τελικά ο ίδιος δεν προλάβει να τεθεί στη διάθεση του Ντούνγκα, τότε θα πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Ζοσουέ.
Ο 34χρονος μέσος χτύπησε στον αστράγαλό του και η οριστική απόφαση για το αν τελικά θα αγωνιστεί θα παρθεί πιθανότατα απόψε.
Η «σελεσάο» χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση νίκησε στην πρεμιέρα τη Βόρεια Κορέα με 2-1, ενώ αντίθετα η Ακτή Ελεφαντοστού έμεινε στο 0-0 με την Πορτογαλία.
Ενδεχόμενη νίκη της Βραζιλίας θα στείλει το συγκρότημα του Κάρλος Ντούνγκα στην επόμενη φάση, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον θέλει, τουλάχιστον, την ισοπαλία για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η επανεμφάνιση του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην αρχική ενδεκάδα των Ιβοριανών είναι η είδηση του ματς, ενώ από την πλευρά του Ντούνγκα δεν προτίθεται να κάνει καμία αλλαγή σε σχέση με τους 11 που παρέταξε εναντίον της Βόρειας Κορέας.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπαρί, Γκι Ντεμέλ, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Τιενέ, Εμπουέ, Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Κουασί, καλού, Ντρογκμπά.
Ιταλία – Νέα Ζηλανδία
Ξεκάθαρο φαβορί έχει η κυριακάτικη δεύτερη αναμέτρηση του 6ου ομίλου (2η ημέρα), μεταξύ της Ιταλίας και της Νέας Ζηλανδίας (17:00). Οι Ιταλοί έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Mbombela Stadium» του Νελσπρούιτ, αν και στην πρεμιέρα δεν έπεισαν με την Παραγουάη (ισοπαλία).
Αντίθετα, οι Νεοζηλανδοί έκαναν την έκπληξη απέναντι στη Σλοβακία με το «ιστορικό» γκολ στις καθυστερήσεις και πήραν το βαθμό, οπότε έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε… νέο θαύμα.
Ο μεγάλος απών του αγώνα, αλλά και της υπόλοιπης διοργάνωσης, μιας και τέθηκε νοκ άουτ, θα είναι ο βασικός πορτιέρο της «σκουάντρα ατζούρα», Τζιανλουίτζι Μπουφόν με πρόβλημα στη μέση. Στην θέση του θα παίξει (όπως και με την Παραγουάη) ο Μαρκέτι.
Εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη είναι η συμμετοχή του τραυματία, Αντρέα Πίρλο, ο οποίος θα χάσει και τη δεύτερη αναμέτρηση της ομάδας του στο Μουντιάλ.
Από την πλευρά του ο Ρίκι Χέρμπερτ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ακόμη και τον Τιμ Μπράουν, ο οποίος ανάρρωσε πλήρως από τον τραυματισμό του στον ώμο.
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μαρκίσιο, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Πάστον, Ρίντ, Νέλσεν, Βίσελιχ, Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Ελιοτ, Σμελτς, Κίλεν, Φάλον.
Σλοβακία – Παραγουάη
Δυνατή μονομαχία προμηνύεται την Κυριακή στο «Free State Stadium» του Μπλούμφοντεϊν, όπου η Σλοβακία θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 6ου ομίλου του Μουντιάλ (14:30).
Οι δύο ομάδες προέρχονται από ισόπαλα αποτελέσματα στην πρεμιέρα (με Νέα Ζηλανδία και Ιταλία αντίστοιχα), οπότε όπως γίνεται αντιληπτό εάν υπάρχει νικητής, τότε θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Η Σλοβακία αναμένεται να ξεκινήσει με τον Μίροσλαβ Στοχ στην ενδεκάδα αντί του Έρικ Γιέντρισεκ, καθώς ο 20χρονος επιθετικός μέσος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Η Παραγουάη θα παίξει με 4-3-3, με τον Ρόκε Σάντα Κρους αντί του Αουρέλιο Τόρες. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο τραυματίας Τζόναθαν Σαντάνα.
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Ζάμπαβνικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Τσεχ, Στρμπα, Βάις, Στοχ, Χάμσικ, Βίτεκ, Σέστακ.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Γκεράρντο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράς, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Κασέρες, Ριβέρος, Σάντα Κρους, Βαλντέζ, Μπάριος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών
- Τίνος είσαι εσύ; Η Φραντσέσκα Σκορσέζε δεν ντρέπεται να πει ότι βρήκε δουλειά χάρη στο διάσημο επίθετό της
- «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι»: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο φόντο των κινητοποιήσεων
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα
- Λειψοί: Ανάμεσα στους 5 πιο αναζωογονητικούς προορισμούς του κόσμου για μείωση του στρες
- «Ολυμπιακός και Μόρις συμφώνησαν ως το τέλος της σεζόν»





