«Στο σφυρί» ιστορικές Πολαρόιντ φωτογραφίες
Έγχρωμες φωτογραφίες πολαρόιντ του Τεντ Κένεντι και της Φάρα Φόσετ τραβηγμένες από τον Άντι Γουόρχολ, μαζί με περισσότερες από 1.000 άλλες που αποτελούν την ιστορική συλλογή της Polaroid θα δημοπρατηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Έγχρωμες φωτογραφίες πολαρόιντ του Τεντ Κένεντι και της Φάρα Φόσετ τραβηγμένες από τον Άντι Γουόρχολ, μαζί με περισσότερες από 1.000 άλλες που αποτελούν την ιστορική συλλογή της Polaroid θα δημοπρατηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Την δημοπρασία αποφάσισε δικαστήριο της Μινεσότα για να πληρωθούν οι δεκάδες πιστωτές της εταιρίας που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές, το 2002 και το 2009.
Η δημοπρασία θα διαρκέσει δύο ημέρες -Δευτέρα και Τρίτη-, αλλά οι φωτογραφίες ήδη εκτίθενται στην έδρα του Οίκου Sotheby’s και περιλαμβάνουν όλο το υλικό που συγκέντρωνε επί δεκαετίες ο εφευρέτης της φωτογραφίας στιγμιαίας εμφάνισης Έντουιν Λαντ και ο τεχνικός διευθυντής και στενός του συνεργάτης φωτογράφος Άνσελ Άνταμς.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Sotheby’s που τα όλα τα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν αφορούν μια τεχνολογία και όχι έναν καλλιτέχνη ή ένα θέμα. Ωστόσο η Polaroid δεν είναι απλά μια τεχνολογία.
«Η Polaroid επηρέασε την ιστορία της φωτογραφίας, την αισθητική και την σύγχρονη τέχνη», τόνισε η Ντενίζ Μπέθελ εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.
Το 2009 το εμπορικό όνομα Polaroid εξαγόρασε ο όμιλος «The Impossible Project», ο οποίος σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ιστορική αυτή μηχανή και να μπει δυναμικά στην αγορά διόρισε καλλιτεχνική διευθύντρια την εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup
- Πέθανε ο Φρανσίς Μαρμάντ – Η «πένα» που έκανε την τζαζ τρόπο ζωής
- Ιράν: Πέθανε ο Μπαχράμ Μπεϊζαΐ, από τους σημαντικότερους Ιρανούς σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς



