Ακυρώνει ο Ερντογάν επίσκεψη στην Αργεντινή με φόντο το Αρμενικό
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ματαίωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αργεντινή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακύρωση των αποκαλυπτηρίων προτομής του Κεμάλ Ατατούρκ στο Μπουένος Αϊρες υπό την πίεση της αρμενικής κοινότητας της Αργεντινής. Ο Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθεί τη Δευτέρα με την Κριστίνα Φερνάντες.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ματαίωσε την επίσημη επίσκεψή του
στην Αργεντινή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακύρωση των
αποκαλυπτηρίων προτομής του Κεμάλ Ατατούρκ στο Μπουένος Αϊρες υπό την πίεση που ασκήθηκε από τη
μεγάλη αρμενική κοινότητα της Αργεντινής.
Ο Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να επισκεφθεί την Αργεντινή προερχόμενος από τη Βραζιλία και να συναντηθεί τη Δευτέρα με την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντες.
Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η επίσκεψη ματαιώνεται εξαιτίας της ακύρωσης της τελετής αποκαλυπτηρίων της προτομής του Κεμάλ «έπειτα από παρέμβαση αρμενικών κύκλων εχθρικών προς την Τουρκία».
Η Κριστίνα Φερνάντες τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να του εξηγήσει ότι βάσει της αργεντινής νομοθεσίας, η κυβέρνησή της δεν είναι σε θέση να επανεξετάσει απόφαση των δημοτικών αρχών του Μπουένος Αϊρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο τούρκος πρωθυπουργός θεώρησε «αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη, όποιος κι αν είναι ο λόγος, και ματαίωσε την επίσκεψη» σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.
Η Αργεντινή είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων από τον τουρκικό στρατό το 1915.
Ο Ερντογάν πρόκειται τώρα να μεταβεί στη Χιλή, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442