2

Σε ηλικία 22 ετών έχει κατακτήσει τα πάντα, εκτός από ένα τρόπαιο. Αυτό, όμως, είναι που χρειάζεται ο Λιονέλ Μέσι για να κερδίσει μια θέση στο «πάνθεον» της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, σε συνέντευξή του στην «El Mundo» εξέφρασε την άποψη ότι μόνο η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου μπορεί να τον εκτοξεύσει στη… στρατόσφαιρα των θρύλων του ποδοσφαίρου.

«Για να γίνεις σπουδαίος, για να γίνεις ένας θρύλος, πρέπει να έχεις κατακτήσει ένα παγκόσμιο κύπελλο» δήλωσε ο Μέσι, που προχθές στο 4-2 επί της Σαραγόσα πέτυχε χατ-τρικ για δεύτερο διαδοχικό αγώνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Τα κατορθώματά του τα τελευταία χρόνια έκαναν αναπόφευκτη τη (διαρκή) σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, διαχρονικό ήρωα του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και πλέον προπονητή του Μέσι στην εθνική ομάδα:

«Δεν θέλω να κάνω συνεχώς αυτήν την κουβέντα. Είμαι μόλις 22 και όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα. Πρέπει να μείνω ήρεμος και συγκεντρωμένος».

Εχει πετύχει απίθανα γκολ, με τελευταίο το δεύτερο εναντίον της Σαραγόσα, όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σε μία από τις κούρσες που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» του.

«Απλώς μου βγαίνει. Δεν σκέφτομαι από πριν αυτές τις κινήσεις, ούτε τις δουλεύω στην προπόνηση. Παράλληλα, δεν επιθυμώ να δείξω ασέβεια σε οποιονδήποτε αντίπαλό μου. Απλώς παίζω ποδόσφαιρο με το δικό μου τρόπο», δήλωσε ο νεαρός επιθετικός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ