89

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Επστάιν, ο Ηρακλής σημείωσε σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με τον Σαϊτιώτη στο 34 αλλά ο Γερμανός που ήταν εξαιρετικός, αρχικά ισοφάρισε στο 36 και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Ντίκα για να σημειώσει την πλήρη ανατροπή.

Η ομάδα του Παράσχου που ήταν άτυχη και αναποτελεσματική, πίεσε αλλά έπεσε πάνω σ έναν… κέρβερο Κοβαλέφσκι που κρατούσε το προβάδισμα, δίνοντας την δυνατότητα στον Κονέ να κάνει το 3-1 στο 86.

Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν πια αργά για τους γηπεδούχους που αγνοούν την νίκη για επτά παιχνίδια και έχουν πλέον για τα καλά σε περιπέτειες.

Δύο απερίσκεπτες ενέργειες σημάδεψαν τα πρώτα 45 λεπτά, μία του Σαρακατσάνου και άλλη μία του Γεωργιάδη που έδωσαν τη δυνατότητα σε Σαϊτιώτη και Επστάιν να σκοράρουν από τα έντεκα μέτρα και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Παράσχου ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίνοντας καλό ρυθμό στον αγώνα, ενώ του Κωφίδη προτίμησαν να δώσουν χώρο και να κυνηγήσουν τις αντεπιθέσεις με τους Επστάιν και Τουμά.

Παρά τον καλό ρυθμό, μεγάλες ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν στο πρώτο μισάωρο αλλά στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 34 με το πέναλτι του Σαϊτιώτη αλλά πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο «Γηραιός» έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους και με τον Επστάιν έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 36.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα αλλά η προσπάθεια του Μπουχάν κατέληξε στο δοκάρι (42), ενώ του Σαϊτιώτη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Εξαιρετικοί στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης οι γιαννιώτες, έκλεισαν τους θεσσαλονικείς στην περιοχή της. Ο Σαϊτιώτης ξέφυγε δύο φορές από τους αντιπάλους τους αλλά ο Καβαλέφσκι με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 51 όμως βρήκε και πάλι εφαρμογή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο ταχύτατος Επστάιν, αφού διέσχισε περίπου 40 μέτρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντίκα που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.

Από εκεί και πέρα, ο Παράσχος πέρασε και τον Μπακαγιόκο, μετέτρεψε το σύστημά του σε 3-5-2 αρχικά και 3-4-3 στην συνέχεια, φορτώνοντας την περιοχή του Κοβαλέφσκι με όσους επιθετικούς είχε στην διάθεσή του. Ο πορτιέτο του Ηρακλή όμως ήταν σε εξαιρετική θέση και κατέβασε τα ρολά.

Και ενώ ο ΠΑΣ πίεζε ο Ηρακλής ξαναχτύπησε στην αντεπίθεση με τον Κονέ, αφού ένα λεπτό νωρίτερα είχε αστοχήσει σε κενή εστία, να δίνει την χαριστική βολή. Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν αργά και ο Γηραιός πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα…

12 Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, όταν ο Τζάνης σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.

33 ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Σαρακατσάνος ανέτρεψε τον Σαϊτιώτη εντός της περιοχής και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι.

34 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σαϊτιώτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγραψε το 1-0.

35 ΠΕΝΑΛΤΙ: Με τη σέντρα για τον Ηρακλή, ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Γεωργιάδης τον ανέτρεψε και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι.

36 ΓΚΟΛ 1-1: Ο Επστάιν εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε για τον Ηρακλή.

42 ΔΟΚΑΡΙ: Μακρινό σουτ του Μπουχάν, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι!

45 ΔΟΚΑΡΙ: Ο Σαϊτιώτης δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά, μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον Κοβαλέφσκι, σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πολωνού πορτιέρο και πέρασε άουτ.

47 Ωραίο σουτ του Κανακούδη από τα όρια της περιοχής του Ηρακλή, ο Κοβαλέφσκι μπλόκαρε.

48 Ο Σαϊτιώτης μπήκε στην περιοχή του Ηρακλή, έκανε το σουτ, ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε.

53 Ο Κανακούδης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Σαϊτιώτη πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Κοβαλέφσκι έσωσε ξανά.

52 ΓΚΟΛ 1-2: Ο Επστάιν έβγαλε τον Ηρακλή στην κόντρα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τα δεξιά και ο επερχόμενος Ντίκα με πλασέ πέτυχε την ολική επαναφορά για τον Ηρακλή.

69 Ο Μπαλάφας έβγαλε ωραία κάθετη πάσα, ο Μπακαγιόκο μπήκε στην περιοχή του Ηρακλή από αριστερά έκανε το πλασέ, αλλά ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε.

81 Ο Τζάνης κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά, αλλά ο Κατσαμπής έβαλε το πόδι και έκοψε το σουτ.

85 Ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έδωσε πάσα… μισό γκολ στον Κονέ, αλλά αυτός αστόχησε σε κενή εστία.

86 ΓΚΟΛ 1-3: Φάση καρμπόν με την προηγούμενη, καθώς ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε την πάσα δεξιά του στον Κονέ, αυτός έκανε ένα βήμα και πλάσαρε εύστοχα.

90 Κόρνερ για τον ΠΑΣ από δεξιά, ο Μπακαγιόκο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κατσαμπή και βγήκε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδωσε άουτ.

91 ΓΚΟΛ 2-3: Σέντρα του Βάντερσον από αριστερά και αρκετά έξω από την περιοχή, ο Σαϊτιώτης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-3.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος(Ηλείας)

Κίτρινες: Ντιμπαλά, Γεωργιάδης, Μπαλάφας, Σκαρντοβέλι – Κατσαμπής, Περπερίδης, Παπαστεριανός, Τουμά

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς (17 Ζαφειρόπουλος), Κώτσιος, Κανακούδης (65 Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μπαλάφας, Μπουχάν, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Ντιμπαλά, Σκαρντοβέλι, Γεωργιάδης (46 Μενδρινός).

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Περπερίδης, Ντιέ, Ντίκα (79 Κονέ), Τουμά, Παπαστεριανός, Ηλιάδης (60 Γιαννούλης), Επστάιν, Μπόσνιακ (+90 Παπαζαχαρίας).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ