Επιστροφή του Marco Melandri στη Gresini Honda
Ο Ιταλός επέστρεψε στην ομάδα με την οποία είχε κερδίσει πέντε νίκες πριν πάρει την κάτω βόλτα με τη Ducati και θα οδηγεί δίπλα στον πολλά υποσχόμενο πρωταθλητή των 250 κ.εκ., Marco Simoncelli.
11
Η Gresini Honda ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Marco Melandri θα επιστρέψει στην ομάδα το 2010 για να οδηγεί δίπλα στον πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία του MotoGP και πρωταθλητή των 250 κ.εκ., Marco Simoncelli. Ο M. Melandri ήταν με τη Gresini Honda ο τελευταίος νικητής με ιδιωτική ομάδα στο MotoGP, το 2007.
Οδηγώντας για τον Fausto Gresini, ο Ιταλός είχε πετύχει συνολικά πέντε νίκες από το 2005 ως το 2007. Ακολούθησε η ατυχής χρονιά του στη Ducati πέρσι, όπου ουδέποτε προσαρμόστηκε στην ιταλική μοτοσικλέτα, αλλά φέτος ο M. Melandri εντυπωσίασε με τη μη ανταγωνιστική Hayate Kawasaki, ανεβαίνοντας 2ος στο βάθρο του LeMans.
Πέρσι ο M. Melandri είχε αυτοπροταθεί στη Gresini Honda μόλις έγινε γνωστή η αιφνίδια απόφαση της Kawasaki να αποχωρήσει, αλλά ο Fausto Gresini αρνήθηκε την απόκτησή του λέγοντας ότι ο ίδιος ο Ιταλός αναβάτης είχε προτιμήσει την Kawasaki όταν ο F. Gresini τον είχε προσεγγίσει νωρίτερα.
Τώρα ο Ιταλός ιδιοκτήτης της ομάδας λέει: Μας δίνει μεγάλη ικανόποίηση και περηφάνεια η επιστροφή του Marco σε εμάς. Πάντοτε πίστευα στις ικανότητές του και το πέρασμά του από άλλες ομάδες δημιουργεί φρέσκα κίνητρα για εκείνον στο πλαίσιο του δικού μας προγράμματος.
Ο Melandri είναι τεράτιο τμήμα της ιστορία της Gresini Honda. Έχουμε πετύχει σπουδαία αποτελέσματα μαζί, τα οποία στο πέρασμα του χρόνου ενίσχυσαν τη φιλία μας και γέννησαν αμοιβαίο σεβασμό, κατέληξε ο Fausto Gresini.
Ο Ιταλός υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους φετινούς του αναβάτες, Toni Elias και Alex de Angelis, να πετύχουν καλά αποτελέσματα για να εξασφαλίσουν μια θέση στο MotoGP του χρόνου.
Ο Toni Elias, που ανέβηκε στο βάθρο του Μπρνο, αυτοπροτάθηκε στη Suzuki και στην Tech3 Yamaha, αλλά από η πρώτη μάλλον θα διατηρήσει τον Loris Capirossi δίπλα στον Alvaro Bautista. Είναι περίεργο – κάθε χρόνο ανεβαίνω στο βάθρο και κάθε χρόνο δεν έχω ομάδα για την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο T. Elias.
Πόσοι αναβάτες ανεβαίνουν στο βάθρο και δεν έχουν ομάδα για του χρόνου; Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν λίγο. Θα συνεχίσω να πιέζω έτσι και στην Ινδιανάπολη για να δούμε τι θα γίνει. Το μέλλον είναι σκληρό για μένα. Τέλος πάντων, δεν θα το σκέφτομαι, θα αφοσιωθώ στη δουλειά μου.
auto.in.gr
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442