
Θησαυροί της Πινακοθήκης Αβέρωφ στο Μουσείο Μπενάκη
Τα σημαντικότερα έργα της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Αβέρωφ φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Συλλογή Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ. Το πορτρέτο ενός μουσείου, που διοργανώνεται από την 1η Απριλίου ώς τις 10 Μαΐου στο Κτήριο της οδού Πειραιώς.
43
Τα σημαντικότερα έργα της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Αβέρωφ φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Συλλογή Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ. Το πορτρέτο ενός μουσείου.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ 210 3453111), από την 1η Απριλίου ώς τις 10 Μαΐου.
Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με μια από της πληρέστερες συλλογές τέχνης 19ου και 20ού αιώνα, η οποία και αποτυπώνει την πορεία της νεοελληνικής τέχνης μέχρι σήμερα.
Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, video, διαδραστικά CD, αντικείμενα των συλλογών του Ευάγγελου Αβέρωφ, ψηφιακές αναπαραγωγές, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, έργα παιδικής τέχνης, έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης Αβέρωφ κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ
- «Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στο Λος Άντζελες – Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης
- LIVE: Ίντερ – Κάλιαρι
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ



