
Ανοιχτή την Πέμπτη η Ακρόπολη με απόφαση των συμβασιούχων
Ανοιχτός την Πέμπτη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να αναστείλουν για μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους. Το μέλλον της λειτουργίας του χώρου, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΥΠΠΟ.
43
Ανοιχτός την Πέμπτη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να αναστείλουν για μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους.
Το μέλλον της λειτουργίας του χώρου, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΥΠΠΟ, αφού όπως ξεκαθάρισαν οι συμβασιούχοι το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου δεν ισοδυναμεί με τερματισμό των κινητοποιήσεών τους.
Τα αιτήματά μας παραμένουν, δήλωσε στη ΝΕΤ η εκπρόσωπος των συμβασιούχων, σημειώνοντας πως το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί από τις επαφές που θα ακολουθήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.
Οι συμβασιούχοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της τροπολογίας που θα κατατεθεί στη Βουλή και η οποία θα ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Οσυνεχιζόμενος αποκλεισμός του Ιερού Βράχου προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος με δήλωσή του την Τετάρτη έκανε λόγο για ακατανόητο αποκλεισμό και ζήτησε να ανοίξει ο χώρος στο κοινό.
Σε δήλωσή του μετά από συνάντηση με το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης» ανέφερε: «Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού».
Παρέμβαση για το θέμα έκαναν επίσης η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα πολιτισμού Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.
Το υπουργείο Πολιτισμού, από την πλευρά του, επιμένει πως με την τροπολογία που προωθείται στη Βουλή ρυθμίζεται το θέμα με την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων υπαλλήλων.
Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, κάνει λόγο για «μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων» που«έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική δέσμευση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και αγνόησε το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ
- Έκαναν ταχυδρομικές παραγγελίες ναρκωτικών από το εξωτερικό – Συνελήφθησαν 45χρονος και ένας ανήλικος
- Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό
- Ζοράν Μαμντάνι: Σνομπάρει Γουίντουρ και Μπέζος με ηχηρό όχι στο Met Gala – Ρίχνει το γάντι στην ελίτ



