105

Λίγους μήνες διήρκεσε η συνεργασία του Κάρελ Μπρούκνερ με την αυστριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (OFB). Ο Τσέχος προπονητής αποχώρησε από την εθνική ομάδα της Αυστρίας, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν από τον περασμένο Ιούλιο.

Το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό και… τηλεφωνικό, αφού η λύση της συνεργασίας οριστικοποιήθηκε όταν ο νέος πρόεδρος της OFB, Λέο Βίντνερ κάλεσε στο κινητό τον Μπρούκνερ για να του ανακοινώσει την απόφασή του!

Ο 68χρονος Τσέχος, ένας από τους γηραιότερους (πάντα μετά τον Οτο Ρεχάγκελ) ομοσπονδιακούς τεχνικούς στην Ευρώπη, άρχισε εντυπωσιακά, με νίκη 3-1 επί της Γαλλίας, τη θητεία του στην Αυστρία, όπου στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του μουντιάλ 2010.

Όμως στη συνέχεια οι αποτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στην 4η θέση του 7ου ομίλου, με τέσσερις βαθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ