
Ο «Μεγαλέξανδρος» έσωσε τη Γιουβέντους, έμειναν στο «Χ» Ρόμα και Μίλαν
Ρόμα και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο «Ολίμπικο», αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες. Με εύστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Ντελ Πιέρο, η Γιουβέντους κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σιένα με 1-0. Η Λάτσιο επικράτησε της Ρετζίνα με 3-2 με χατ - τρικ του Πάντεφ, ενώ η Λέτσε έκανε τη μεγάλη έκπληξη, νικώντας 2-1 τη Φιορεντίνα.
89
Ρόμα και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο «Ολίμπικο», αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα τους «ροσονέρι» οι οποίοι απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από δύο παίκτες. Ο Μίρκο Βούτσινιτς άνοιξε το σκορ για τους «Ρωμαίους» και ήταν εκείνος που ισοφάρισε τα δύο τέρματα που είχε πετύχει μέσα σε τρία λεπτά ο Πάτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Με τη Μίλαν αγωνίστηκε βασικός ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι πλέον πιθανό να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μίλαν και να μην επιστρέψει στην Αμερική, το MLS και τους Λ.Α. Γκάλαξι.
Σε ό,τι αφορά στον Μπέκαμ, ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Μιλάνου, Αντριάνο Γκαλιάνι, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει για ακόμα περισσότερο καιρό ο Αγγλος μέσος στην ομάδα και πως από την πλευρά του, θα κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό.
Συγκεκριμένα ο ιταλός παράγοντας, τόνισε:
«Θα ήμασταν αφελείς αν δεν προτείναμε στον Μπέκαμ να μείνει περισσότερο καιρό μαζί μας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον κρατήσουμε στην ομάδα, αλλά δεν εξαρτώνται όλα από εμάς».
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του παίκτη, δήλωσε:
«Όπως έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν και ο Ντέιβιντ, ο παίκτης θα είναι στις 9 Μαρτίου στην Αμερική, για να τιμήσει το συμβόλαιο του με τους Λ.Α. Γκάλαξι και να προετοιμαστεί για το επόμενο MLS».
Με εύστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Ντελ Πιέρο, η Γιουβέντους κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σιένα με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Serie A. Η Λάτσιο επικράτησε της Ρετζίνα με 3-2 με χατ – τρικ του Πάντεφ, ενώ η Λέτσε έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο «Αρτέμιο Φράνκι», νικώντας 2-1 τη Φιορεντίνα. Η Μπολόνια έμεινε στο 1-1 με την Κιέβο, όπως και η Ουντινέζε με την Σαμπντόρια. Η Παλέρμο κατάφερε να νικήσει την Αταλάντα εντός έδρας 3-2 και η Νάπολι κέρδισε την Κατάνι δύσκολα 1-0.
Στο Τορίνο, ο Κάρχα ήταν ο μοιραίος παίκτης για την Σιένα, καθώς είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά σε καμία από τις δύο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη έγινε μόλις στο πέμπτο λεπτό, όταν μετά από λάθος της άμυνας, βγήκε μόνος του αλλά πλάσαρε άουτ.
Η επόμενη ήταν στο 23 αλλά και πάλι σε μία παρόμοια φάση δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Το ίδιο και στο 25 με τον επιθετικό της Σιένα να είναι ακόμα μία φορά μέσα στη φάση, αλλά να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά.
Η Γιουβέντους στην μοναδική ευκαιρία της μέχρι εκείνη την ώρα, ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 33. Τίποτα δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά και η Γιουβέντους πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.
Στην επανάληψη, η πρώτη φάση ανήκε στην Γιουβέντους στο 56 όταν ο Γκριγκέρα μετά από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Αμάουρι να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 74 ο Ντελ Πιέρο έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς μετά από πάσα του Αμάουρι. Ευτυχώς για τους γηπεδούχους αυτό δεν τους στοίχισε, καθώς στο 84 η Σιένα έχασε πολύ μεγάλη (διπλή) ευκαιρία, αλλά πρώτα ο Μάνιγκερ και μετά ο Γκριγκέρα, έσωσαν τη μεγάλη Κυρία.
Στα υπόλοιπα ματς:
Η Λάτσιο κατάφερε να πάρει εκτός έδρας νίκη 3-2 απέναντι στην Ρετζίνα. Ο Γκόραν Πάντεφ με χατ – τρικ ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Πρώτα ισοφάρισε 1-1 στο 14 μετά το γκολ του Κοράντι και στη συνέχεια έκανε το 2-1 στο 21. Ο Κότσα ισοφάρισε προσωρινά 2-2 στο 63, αλλά ο Πάντεφ έκανε το 3-2 στο 76 για την Λάτσιο, χαρίζοντας της τη νίκη.
Με το ίδιο σκορ η Παλέρμο νίκησε την Αταλάντα εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί 2-0, ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι 2-2, αλλά ο Καβάνι έδωσε τη νίκη στην Παλέρμο στο 81.
Η Νάπολι με γκολ του Μάτζιο στο 80 νίκησε 1-0 την Κατάνια εντός έδρας και πήρε αυτό που ήθελε. Η Μπολόνια έμεινε στο 1-1 με την Κιέβο, με τον Ντι Βάιο να σκοράρει ακόμα μία φορά για να ισοφαρίσει το γκολ του Πελισιέρ.
Ουντινέζε και Σαμπντόρια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με γκολ των Ντελβέκιο στο 57 και Ντομίζτι στο 62.
Στη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας, η Φιορεντίνα έχασε εντός έδρας από την Λέτσε 1-2. Το 1-0 έκανε ο Τζιακομάτσι στο 6, ο Μέλο ισοφάρισε στο 24 και ο Καστίγιο διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Λέτσε στο 28.
Τα αποτελέσματα της Κυριακής
Μπολόνια – Κιέβο 1-1 (45 Ντι Βάιο – 43 Πελισιέρ)
Φιορεντίνα – Λέτσε 1-2 (24 Μέλο – 6 Τζιακομάτσι, 28 Καστίγιο)
Γιουβέντους – Σιένα 1-0 (33 Ντελ Πιέρο)
Νάπολι – Κατάνια 1-0 (80 Μάτζιο)
Παλέρμο – Αταλάντα 3-2 (22 Μίκολι, 39 Μπρεσιάνο, 81 Καβάνι – 65 Φλοκάρι, 78 Πίντο)
Ρετζίνα – Λάτσιο 2-3 (4 Κοράντι, 63 Κότσα – 14, 21, 76 Πάντεφ)
Ουντινέζε – Σαμπντόρια 1-1 (62 Ντομίτσι – 57 Ντελβέκιο)
Ρόμα-Μίλαν 2-2 (22, 72 Βούτσινιτς – 48, 53 Πάτο)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
Ίντερ 43
Γιουβέντους 39
Μίλαν 34
Νάπολι 33
Φιορεντίνα 32
Τζένοα 32
Λάτσιο 30
Παλέρμο 26
Κατάνια 25
Αταλάντα 24
Ρόμα 24-17αγ.
Ουντινέζε 23
Κάλιαρι 22
Σαμπντόρια 20-17αγ.
Σιένα 19
Λέτσε 17
Μπολόνια 16
Τορίνο 15
Ρετζίνα 13
Κιέβο 10
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο


