Την ίδρυση κέντρου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά προωθεί ο Δήμος Αθηναίων
Αθήνα: Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας και την Πολεοδομία αναμένεται για να ξεκινήσει η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Απεξάρτησης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα-Ζωή» για το οποίο έχει βρεθεί ιδιόκτητο οικόπεδο.
Αθήνα: Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας και την Πολεοδομία αναμένεται για να ξεκινήσει η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Απεξάρτησης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα-Ζωή» για το οποίο έχει βρεθεί ιδιόκτητο οικόπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Απεξάρτησης «Αθήνα-Ζωή» θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο που παραχώρησε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο Δήμο Αθηναίων, ενώ απομένει να δοθεί από το Υπουργείο Υγείας η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και στη συνέχεια να εκδοθεί και η άδεια οικοδόμησής του.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης των τριών εκατομμυρίων ευρώ που δίνει ετησίως το Υπουργείο Υγείας για το «Αθήνα-Ζωή».
Στο χώρο του Κέντρου Απεξάρτησης θα ανεγερθούν τρία κτίρια, ένα για τη στέγαση του Κέντρου Σωματικής Απεξάρτησης για 32 ενήλικες και δύο για τα Στεγνά Προγράμματα εφήβων και ενηλίκων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και την Πολεοδομία, μέσα σε ενάμισι χρόνο το Κέντρο Απεξάρτησης θα λειτουργήσει, ενώ θα έχουν ήδη αρχίσει και οι προσλήψεις προσωπικού.
Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο Δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων:
-Συναυλία μαθητών που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Αγωγής Υγείας του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή, 6-8 το απόγευμα, έξω από το σταθμό ηλεκτρικού στο Θησείο.
-Εκδήλωση με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ» που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί ο Σύλλογος Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΣΤΡΟΦΗ», η οποία το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας. Η «ΣΤΡΟΦΗ» αποτελεί την πρώτη Θεραπευτική Κοινότητα για Εφήβους που δημιουργήθηκε στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας της «ΣΤΡΟΦΗΣ» θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ: Συνομιλούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Αθηναίους», το οποίο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και στο οποίο απεξαρτημένοι και γονείς, θα συνομιλούν με τους Αθηναίους πολίτες κάθε βδομάδα και σε άλλη γειτονιά. Η έναρξη του Προγράμματος θα γίνει με συναυλία την οποία θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στο Σύνταγμα.
Επίσης, το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2008 – 2009, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα διανείμει δωρεάν το παραμύθι «Ο κήπος με τις 11 γάτες», σε 10.000 παιδιά (όλους τους μαθητές των τάξεων της τρίτης και τετάρτης δημοτικού του Δήμου Αθηναίων), που αποτελεί έκδοση του ΚΕΘΕΑ και έχει σαν στόχο την πρόληψη της χρήσης των ναρκωτικών από τα παιδιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442