43

Ένα ταξίδι σε χρώματα, ήχους και ρυθμούς που συνιστούν τη μουσική ιδιοσυγκρασία του Νίκου Κυπουργού, γνωστού στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από τα τραγούδια της θρυλικής «Λιλιπούπολης» του Γ Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, αποτελεί η συναυλία με τίτλο Τα Εγγύς και τα Πέραν που θα παρουσιάσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Με στόχο μια γενική αποτίμηση της συνθετικής διαδρομής του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, η παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια, μουσική για τον κινηματογράφο αλλά και δύο νέα έργα, σε πρώτη παρουσίαση: το Αναφορά στο Μόραλη και τα Πέραν για ορχήστρα και παιδική χορωδία, παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τη συναυλία διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Καμεράτα Αλέξανδρος Μυράτ, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ