
Ο Τουλούζ Λοτρέκ και η Belle Epoque στην «καρδιά» της Αθήνας
Την έκθεση Ο Τουλούζ Λοτρέκ και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα φιλοξενεί το Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο. Με κύριο κορμό 70 πρωτότυπα έργα του Λοτρέκ η έκθεση επιχειρεί να καταδείξει τις επιρροές της παρισινής Μπελ Επόκ στην αντίστοιχη αθηναϊκή περίοδο.
51
Την έκθεση Ο Τουλούζ Λοτρέκ και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα φιλοξενεί από την Πέμπτη και έως τον Μάιο ο Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο.
Με κύριο κορμό 70 πρωτότυπα έργα του Λοτρέκ η έκθεση επιχειρεί να καταδείξει τις επιρροές της παρισινής Belle Epoque στην αντίστοιχη αθηναϊκή περίοδο.
Για τις ανάγκες της έκθεσης έχει επιστρατευτεί υλικό από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και τη συλλογή έργων τεχνης της Alpha Bank, με το οποίο ανασυντίθενται αστικές συνήθειες και τρόποι ψυχαγωγίας κατά την τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα, στην Αθήνα.
Τα πρωτότυπα έργα του Λοτρέκ είναι αντιπροσωπευτικά της τέχνης του. Διαφημιστικές αφίσες, χαρακτικά και σχέδια, σκίτσα και καρικατούρες, θεατρικά προγράμματα που ο κόμης Τουλούζ Λοτρέκ (1864-1901) φιλοτέχνησε με χιούμορ και κατανόηση για το Παρίσι της νύχτας και των καμπαρέ, τα πορνεία, την εργατική τάξη.
Έγινε διάσημος από την αφίσα που έφτιαξε για λογαριασμό του καμπαρέ Moulin Rouge.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η εποχή της οικονομικής αβεβαιότητας: 12 τρόποι για να προετοιμαστείτε για την ύφεση
- Έκρηξη σκάφους στο Μαϊάμι μετά από πρόσκρουση σε ξέρα – Τουλάχιστον 15 τραυματίες
- Σκάνδαλο στη Βρετανία: Ιδιοκτήτης ομάδας και ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση
- The Rip: Αστυνομικοί μηνύουν τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον για συκοφαντική δυσφήμιση
- ΑΕΚ – Ρίτας 86-92: Έχασε «δικό» της τρόπαιο στην παράταση η «Ένωση»… (vids)
- Οι Έλληνες επιστρέφουν στα μετρητά – Αυξήθηκαν οι αναλήψεις από ΑΤΜ




