Επεκτείνεται το δίκτυο στρατιωτικών δορυφόρων της Βρετανίας
Η Βρετανία συνεχίζει την αναβάθμιση της υποδομής στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών με την εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου Skynet, ο οποίος θα τεθεί σε γεωστατική τροχιά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό για την υποστήριξη των βρετανικών στρατευμάτων.
36
Η Βρετανία συνεχίζει την αναβάθμιση της υποδομής στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών με την εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου Skynet, ο οποίος θα τεθεί σε γεωστατική τροχιά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό για την υποστήριξη των βρετανικών στρατευμάτων.
Ο Skynet 5B ήταν προγραμματισμένο να εκτοξευτεί στις 00.04 ώρα Ελλάδας το Σάββατο από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο του Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στη Λατινική Αμερική, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους επ αόριστον, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Ο δορυφόρος Skynet 5A βρίσκεται σε τροχιά πάνω από τον Ατλαντικό από τον Μάρτιο και ήδη μεσολαβεί στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες με τις βρετανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναφέρει το BBC. Ένας εφεδρικός δορυφόρος, ο Skynet 5C, θα εκτοξευτεί το 2008.
Το πρόγραμμα Skynet, συνολικού κόστους 3,6 δισ. στερλινών (5,2 δισ. ευρώ), είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Βρετανίας στο Διάστημα.
Ο αστερισμός δορυφόρων του Skynet 5 θα επιτρέψει στο Στρατό, το Βασιλικό Ναυτικό και τη RAF να διακινούν δεδομένα ταχύτερα ανάμεσα στα κέντρα διοίκησης και τα πεδία επιχειρήσεων.
Το εύρος ζώνης (ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης πληροφορίας) διπλασιάζεται σε σχέση με τις δυνατότητες του Skynet 4.
Καθένας από τους νέους δορυφόρους φέρει τέσσερις κεραίες οι οποίες μπορούν να κινούνται και να εστιάζουν στις περιοχές όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είναι επίσης εφοδιασμένοι με συστήματα που εμποδίζουν τις παρεμβολές, ακόμα και τις επιθέσεις με επίγεια λέιζερ υψηλής ενέργειας.
Οι δορυφόροι κατασκευάστηκαν από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία EADS Astrium.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» έχει ήδη εξαπολύσει περισσότερα πλήγματα από όσα ο Μπάιντεν συνολικά
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones προκαλεί ζημιές σε διαμερίσματα και πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση
- Ο Τραμπ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο
- Ιράν: Κατηγορεί τον Τραμπ ενθαρρύνει την πολιτική αποσταθεροποίηση και υποκινεί τη βία
- Χιλή: Αθώωσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τύφλωσε διαδηλωτή στις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2019

