Σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Ένας εξαιρετικά σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διατήρηση του είδους.
36
Ένας εξαιρετικά σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διατήρηση του είδους.
Ο πυγμαίος ιπποπόταμος (Choeropsis liberiensis ή Hexaprotodon liberiensis) ανήκει σε διαφορετικό είδος από τον κοινό ιπποπόταμο (Hippopotamus amphibius).
Ζώο νυχτόβιο, ζει σε έλη και δάση της Λιβερίας και της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου ο συνολικός πληθυσμός εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τα 3.000 άτομα.
Το ιπποποταμάκι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου βαφτίστηκε Μποσέντα, που στα σουαχίλι σημαίνει «γεννημένη την Κυριακή».
Μόνο 12 γεννήσεις αναφέρθηκαν πέρυσι στους 45 ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους που συνεργάζονται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής υπό αιχμαλωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλαμάτα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για κλοπές σε εκκλησίες και αυτοκίνητα – Αφαίρεσαν τάματα μεγάλης αξίας
- «Με έλεγαν φάλαινα» – Η Κέιτ Γουίνσλετ για τον σεξισμό και τον κανιβαλισμό των ταμπλόιντ μετά τον Τιτανικό
- ΠΑΟΚ: Οι αρχικές επιλογές του Λουτσέσκου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (pic)
- Η 11άδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Πάνος Ρούτσι: Δεν μπορείς να φέρεσαι σε έναν γονιό που έχασε το παιδί του όπως οι Γεωργιάδης και Φλωρίδης
- Απτόητος Τραμπ κατά μεταναστών – Νέα μέτρα το 2026


