
Η έκθεση «Ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο και η Ελλάδα» ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη
Στην Νέα Υόρκη ταξιδεύει η έκθεση «Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο και η Ελλάδα». Συνολικά 35 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που ανήκουν στο Ίδρυμα «Τζόρτζιο και Ιζα ντε Κίρικο» της Ρώμης φιλοξενούνται στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
91
Την Τετάρτη εγκαινιάζεται η έκθεση «Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο και η Ελλάδα» στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, με 35 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που ανήκουν στο Ίδρυμα «Τζόρτζιο και Ιζα ντε Κίρικο» της Ρώμης.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έκθεση που εντάσσεται στον κύκλο των εκθέσεων που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Ο ντε Κίρικο ενώνει την αρχαιότητα με την σύγχρονη τέχνη» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια ξενάγησης στο χώρο της έκθεσης, επισημαίνοντας ότι «τα αξιόλογα αυτά εκθέματα αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού».
Η έκθεση γίνεται με τη συνεργασία του πολυχώρου Αθηναΐς, περιλαμβάνει έργα που αποτυπώνουν τις αναζητήσεις και τις σκέψεις του δημιουργού για την ελληνική κληρονομιά, ιστορία, φιλοσοφία και αισθητική. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται τα έργα: «Η άποψη της Αθήνας», «Ο ζωγράφος», «Ο ποιητής και ο ζωγράφος», «Το χέρι του Δία και οι εννέα μούσες», «Οι αρχαιολόγοι».
Η έκθεση, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αθηναΐδα, θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»




