Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Πυρά» για τη στάση του έναντι της Τουρκίας δέχεται ο Σαρκοζί από την Κομισιόν

«Πυρά» για τη στάση του έναντι της Τουρκίας δέχεται ο Σαρκοζί από την Κομισιόν

Την κατηγορηματική αντίθεση του υποψηφίου της κεντροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Νικολά Σαρκοζί στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ καυτηριάζει ο αρμόδιος για τη διεύρυνση κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, λέγοντας πως η ΕΕ πρέπει να είναι δίκαιη και σταθερή.

51

Την κατηγορηματική αντίθεση του υπουργού Εσωτερικών και υποψηφίου της κεντροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Νικολά Σαρκοζί στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ καυτηριάζει ο αρμόδιος για τη διεύρυνση κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.

Όντας στη Ρώμη για επαφές με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Μάσιμο Ντ Αλέμα, ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς μία ενδεχόμενη νίκη του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την Τουρκία.

«Μπορώ μόνο να πω πως η διαρκής αμφισβήτηση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας διαβρώνει την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία και διαβρώνει τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος, σύμφωνα με το Reuters.

«Κατά την άποψή μου, μία καλύτερη προσέγγιση εκ μέρους της ΕΕ προς την Τουρκία είναι να είναι δίκαιη και σταθερή. Δίκαιη, διατηρώντας τη δέσμευσή μας όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας μόλις ανταποκριθεί σε όλες τις προϋποθέσεις και σταθερή, υπογραμμίζοντας τις αυστηρές προϋποθέσεις που σχετίζονται με τους ενταξιακούς στόχους» σημείωσε.

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει ζητήσει κατ επανάληψη τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Στην ομιλία του, την Κυριακή, ενώπιον του μελών του γαλλικού κυβερνώντος κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), Σαρκοζί αναφέρθηκε εκ νέου στην Αγκυρα λέγοντας πως «δεν έχει θέση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να πω ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξοπλίσει τα σύνορά της και ότι δεν έχουν όλες οι χώρες του κόσμου την προδιάθεση, την κλίση να ενταχθούν στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την Τουρκία που δεν έχει θέση στην Ευρωπαική Ένωση» υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Μία διεύρυνση χωρίς όρια στην Ευρώπη, διακινδυνεύει να καταστρέψει την πολιτική ευρωπαική ένωση. Αυτό είναι κάτι που δεν το αποδέχομαι» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο