Αρνητικό το υπουργείο Ανάπτυξης στα αιτήματα για πρoεκπτώσεις
«Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου στο αίτημα του ΣΕΛΠΕ περί σιωπηρής ανοχής του υπουργείου στην περίοδο των προεκπτώσεων. Ο υφυπουργός, πάντως, μίλησε για επανεξέταση της ημερομηνίας του χρόνου.
28
Την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στο αίτημά του περί σιωπηρής ανοχής του υπουργείου στην περίοδο των προεκπτώσεων, εισέπραξε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος διά στόματος του υφυπουργού Γ.Παπαθανασίου.
«Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται» δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου και προειδοποίησε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά, επιβάλλοντας αυστηρές ποινές στους παραβάτες του ισχύοντος νόμου, ο οποίος προβλέπει έναρξη των εκπτώσεων στις 22 Ιανουαρίου.
Πάντως ο υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου ότι μετά την εφαρμογή για δεύτερη χρονιά του νόμου για τις εκπτώσεις και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του, θα επανεξετάσει την αναγκαιότητα αλλαγής της έναρξης της ημερομηνίας των χειμερινών εκπτώσεων.
«Το οργανωμένο Λιανεμπόριο σέβεται τον ισχύοντα Νόμο περί εκπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόθεση του υπουργείου όσον αφορά την προσαρμογή του νόμου στα νέα δεδομένα της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Θ.Βάρδας στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον κ. Παπαθανασίου.
Ο ΣΕΛΠΕ επανέλαβε τα αιτήματα περί έναρξης των εκπτώσεων νωρίτερα από τις 22 Ιανουαρίου, προτείνοντας ημερομηνία μεταξύ 10ης και 15ης Ιανουαρίου και σιωπηρή ανοχής του υπουργείου στην διενέργεια προεκπτώσεων, εφόσον δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση του Νόμου 3377/2005 άμεσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442