Κραυγή αγωνίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στο Ιράκ
Δραματική είναι η κατάσταση των προσφύγων εντός και εκτός Ιράκ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το Σώμα ζητά από τη διεθνή κοινότητα την αποδέσμευση τουλάχιστον 60 εκατ. δολαρίων.
30
Δραματική είναι η κατάσταση των προσφύγων εντός και εκτός Ιράκ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το Σώμα ζητά από τη διεθνή κοινότητα την αποδέσμευση τουλάχιστον 60 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία ένας στους οκτώ Ιρακινούς έχει εγκαταλείψει το σπίτι του, ενώ περίπου 50 χιλιάδες κάνουν το ίδιο κάθε μήνα.
Από το 2003, περίπου το 12% των Ιρακινών έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Συγκεκριμένα, περίπου 2 εκατομμύρια Ιρακινοί ζουν εκτός συνόρων και περίπου 1,7 εκατ. άνθρωποι ζουν εκτοπισμένοι εντός του Ιράκ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «έξοδο» προσφύγων από το 1948, οπότε χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ.
Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες κατευθύνονται στη Συρία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Επιπλέον, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στις χώρες αυτές δεν είναι καθόλου καλές.
Ήδη, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν στοιχεία ότι πολλές γυναίκες οδηγούνται στην πορνεία, ενώ στη Συρία για παράδειγμα το ένα τρίτο των μικρών Ιρακινών δεν πηγαίνουν σχολείο.
«Όσο συνεχίζεται η διαμάχη, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων» δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
- Τι απάντησε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ στις φήμες για τον Ολυμπιακό
- Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από νταλίκα
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της μετά το εξιτήριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442